hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

В освіті «ЛНР» катастрофічний кадровий голод

Ситуація з педагогічними кадрами в окупованому Луганську складається вкрай безрадісно.

Катастрофічно не вистачає вчителів – зараз викликають на роботу навіть тих, хто вже давно вийшов на пенсію. Більше того, учням в середніх школах викладають навіть студенти другого курсу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, тобто ті, хто за умовними законами т.зв. «ЛНР», а тим більше України, викладати не мають права (вони отримають його тільки на 3 курсі). Студенти, які викладають в школах, навчаються за індивідуальним графіком.

Зрозуміло, що ні про яку якість освіти не може йти мова – студенти, які, по суті, самі ще не володіють необхідним рівнем знань і викладацької роботи, не зможуть дати учням потрібний рівень освіти на належному рівні.

Але й за таких екстремальних зусиль по залученню педагогічних кадрів, потреби райвно тільки по Луганську складають 22 спеціалісти з викладання російської мови та літератури. Аналогічна ситуація з викладачами англійської мови. Є проблема з викладацькими кадрами у вишах, в тому ж таки Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Справи з кадрами в системі освіти на тимчасово окупованих територіях критичні,незважаючи на всі оптимістичні заяви «керівництва» самопроголошеної республіки. Великі заборгованості по зарплаті за минулий період,постійна затримка з виплатами поточної, на тлі фантастичних цін на продукти першої необхідності-це реалії,в яких доводиться працювати педагогам на теренах самопроголошеної республіки.

Рекомендуем прочитать

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

Добыча полезных ископаемых на морском дне является экономической необходимостью или опасностью?

OSHU

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU