hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Три «спроби замаху» на Туку: він Маклауд чи пусте базікало?

28 листопада голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука на своїй сторінці у Facebook повідомив про замахи на власне життя.

«Десь місяць тому в службовому авто раптом відмовили гальма.В результаті водієві прийшлось «наздогнати» вантажівку. Дякуючи тому, що мій автомобіль був броньованим, ані водій, ані пасажир значних ушкоджень не зазнали, лише синці.

Пару тижнів тому в одному з кабінетів ВЦА виявили сліди від пострілу. Простріляне вікно зі зброї калібром 9 мм. Триває слідство.

Два дні тому біля будівлі ВЦА знайдено предмет, схожий на вибухівку. Після дослідження фахівцями виявлено, що це — робочий макет. Тобто, працюючий механізм з управлінням керуванням. Лише ніші для вибухівки виявились всередині порожніми. Такий собі «прівєт»…», — повідомив голова Луганщини.
Примітно,що свої гучні заяви про спроби замаху на нього керівник Луганської обласної ВЦА зробив під час робочої зустрічі із президентом Петром Порошенком.

«Обговорювали шість питань: п\’ять — корупція в регіоні, шосте — безпека. По всіх питаннях щодо корупції отримав категоричну позитивну відповідь: «вперед»!,-додав голова Луганської ВЦА.

Три спроби замаху,зі слів п. Туки, на голову обласної ВЦА-це фактично вирок спеціальним і правоохоронним органам,які продемонстрували повну неефективність своєї роботи щодо профілакти подібних злочинів.

Гучні заяви держслужбовця такого рангу мають бути підкріплені фактами і відповідними заявами п. Туки не тільки на сторінці у Facebook,але і в правоохоронні органи.

Дійсно,пару тижнів тому, охоронець Луганської обласної військово-цивільної адміністрації виявив пошкодження скла вікна на третьому поверсі в Луганській ВЦА . Але, п. Тука,»простріляне вікно зі зброї калібром 9 мм» не робочого кабінету,а конференц-залу ВЦА. Про це повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Луганській області.

«Виїздом та проведенням огляду місця події правоохоронцями встановлено, що у склі вікна є отвір, імовірно від вогнепальної пострілу, зробленого з…середини((!) приміщення. Даний факт внесений до ЕРДР і кваліфікований як «Хуліганство». Проводиться перевірка щодо встановлення свідків і повних обставин події», — йдеться в повідомленні.

Стріляли з середини,себто, охорона самого п.Туки,а сам «замах» правоохоронцями кваліфікований як «Хуліганство».

«Такий собі привєт» Президенту і ЗМІ від п. Туки. З першим «замахом» все зрозуміло.

Тепер про другий замах з використанням..»предмету схожого на вибухівку.

Трохи статистики.

25.11.2015 року в ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники СБУ спільно з поліцейськими поблизу одного з заводів у м. Привілля виявили схрон з боєприпасами та вибухівкою.Зі схрону вилучено: вісім гранат «Ф-1», чотири гранати «РГД-5», дев\’ять запалів до гранат, 20 зарядів до підствольного гранатомету, два снаряди до гармати «БМП», тротилові шашки (масою 200 г. — 1 шт., масою 75 г. — 2 шт.)

24.11.2015 року на узбіччі автомобільних доріг між с. Борівське та с. Боброве, Сєвєродонецької міської ради, правоохоронці виявили 4 тротилові шашки по 200 гр. кожна та 1 електродетонатор.
І так,практично,кожен день.

Запитання до п. Туки і ЗМІ, які поширили інформацію про спроби «замаху»: Для чого «терористам» використовувати «предмет схожий на вибухівку»,якщо саму вибухівку правоохоронці вилучають у великій кількості кожен день?

Примітно, що «працюючий механізм з управлінням керуванням» знайдений співробітниками правоохоронних органів на узбіччі дороги-це коробка з під стаканів. Враховуючи той факт,що знайдена вона була поблизу будівлі Луганської ВЦА, самі стакани,напевно,варто шукати в середині будівлі,безпосередньо, в робочих кабінетах ВЦА.

п. Тука, першим «терористом»,хто використовував муляж вибухівки (гранати) для проведення «терористичних» актів,був літературний герой повісті О. Козачинського «Зелений фургон» В.Патрикеєв. Саме за допомогою муляжа гранати вчорашньому гімназистові Патрікєєву вдалося ліквідувати любителя гоп-стопу і опери,колишнього адвоката Єрмакова,більш відомого у вузьких колах,як «Червень».

З літературними героями все зрозуміло. Не зрозуміла ситуація з головою Луганської ВЦА та Президентом України, якому «жертва терору» розповідає свої фантазії про «замах» на нього картонною коробкою і отримує від Гаранта «відповідь: «вперед»!»

Останній,третій, заключний епізод цілої низки невдалих «замахів» на «невловимого» голову ВЦА п. Туку.

«Десь місяць тому в службовому авто раптом відмовили гальма. В результаті водієві прийшлось «наздогнати» вантажівку».

Дійсно, така ДТП мала місце…23 вересня 2015 року. В той день «відмовили гальма» у автомобіля новопризначеного голови ВГА м. Лисичанськ Віталія Шведова. Місцеві ЗМІ повідомляли, що автомобіль новопризначеного голови ВГА врізався в…тролейбус. «Гальма відмовили» після того,як напередодні п. Тука представив його в якості новопризначеного керівника ВГА міста Лисичанськ.

«Відразу хочу упередити всякі різні домисли,йдеться про банальну ДТП, яка відбулася, коли Віталій повертався від мене до свого місця роботи в Лисичанськ «, — заявив Тука.

Я теж хочу упередити всякі домисли і заявити,що жодного «замаху» на п. Туку не було. Подібними заявами голова Луганської ВЦА намагається відвернути увагу ЗМІ від провальної виборчої кампанії,фактичного реваншу «Опозиційного блоку», в Луганській області. Відсутність команди і чіткої перспективи розвитку регіону, штовхають «губернатора» на гучні, пусті заяви.

Шкода, що Луганська ВЦА перетворюється на цирк шапіто,в якому працюють команди гастролерів,які за питаннями особистого піару та заробітку, забувають про потреби моїх краян.

Источник

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU