hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Луганщина проти Туки: «Займається підкупом виборців і відверто бреше»

Губернатор Луганщини Георгій Тука, як і обіцяв, об\’єднав регіон — але неочікуваним чином. В промисловому Сєвєродонецьку, і в аграрному Старобільську люди вийшли на мітинг проти нинішнього глави Луганської ОВЦА.

Наприкінці листопада громадськість Луганщини звернулася до української влади з вимогою припинити знущання над жителями області, покарати винних у пограбуванні області, в організації антидержавного референдуму і збройному захопленні майже половини її території.

Луганчани звернулися до Президента Порошенко, прем\’єра Яценюка та голови ВР Гройсмана з вимогою припинити знущання над жителями області. Мітингувальники заявили про необхідність повернути владу суспільству: «Призначені вами голови військово-цивільної адміністрації поводяться тут немов гауляйтери. Займаються контрабандою, корупційними діями, проведенням чергових виборів, відвертим підкупом виборців, постійно брешуть».

За їхніми словами, численні звернення до голови Луганської ВЦА залишаються невирішеними: «Пане Тука не тільки не вирішує проблеми області, нехтуючи запропонованою громадою допомогою, а поводиться нахабно і безглуздо, чим збільшує недовіру до влади».

Днями, в Старобільську пройшло чергове віче, учасники якого вимагали від Кабміну і Президента відставки голови РДА та оцінки роботи голови Луганської ОВГА Георгія Туки. Учасниками віче були переважно жителі Старобільська, але до них приєдналися протестувальники з Білокуракиного, Сватового, Новопскова, Новоайдара та Сєвєродонецька.

Учасники Старобільського віче прийняли звернення з вимогами до Кабміну та Адміністрації Президента України. Перша вимога: звільнення Гарькавого Анатолія Івановича, голови Старобільської РДА із займаної посади. Друга — вимога до Президента України дати належну оцінку діяльності Георгія Туки на посаді голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в реагуванні на ситуацію, яка склалася в Старобільському районі і призвела до акції протесту.

Раніше громадські активісти направляли голові Луганської обласної військово-цивільної адміністрації резолюцію, вимагаючи звільнити з посади голову райдержадміністрації Анатолія Гарькавого, якого звинувачують у корупційних діяннях і організації сепаратистського референдуму. Примітно, що п. Гарькавий .очолював список БПП «Солідарність» на виборах у Старобільську райраду.

У своїй відповіді Георгій Тука зазначив, що повноваження для прийняття цього рішення є тільки у Президента України і Кабміну. Мітингувальники відзначають, що, всупереч словам Туки, кандидатури на ці посади подаються саме за рекомендацією місцевого керівництва.

Зазначу, що коли Георгій Тука тільки прийняв кермо влади, у багатьох патріотів з\’явилася надія на те, що волонтер, призначений особисто Президентом, нарешті займеться вирішенням проблем регіону та роботою на благо жителів Луганщини. Проте їх надіям не судилося виправдатися — Тука реально не контролює регіон, віддаючи його на відкуп представникам кола, близького до втікача-екс-президента Віктора Януковича, які брали участь у сепаратистських мітингах і референдумах. Губернатор же пише пости в Фейсбук і повідомляє Президенту про свої «успіхи» у боротьбі з корупцією та про уявні замахи на своє життя.

Фактично, призначення Туки-це чергова кадрова невдача. Наразі, після «варяга» Москаля, якому все-таки Луганщина була відома, область очолює людина, яка не знає ні специфіки регіону, ні нюансів управління територіальною одиницею такого масштабу.

Источник

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU