hronika.info
Павел Нусс
Все статьи автора
Мнения

Може відбутися відсторонення Путіна від прийняття стратегічних рішень в Росії

Перед візитом у Москву, США скоординували в АП свої дії з Україною.

Держсекретар Сполучених Штатів Дж.Керрі завтра, 15 грудня, здійснить робочу поїздку до Москви на «переговори» з Путіним.

На моє переконання, в блоці обговорення Українського питання на цих переговорах, як охарактеризує подію відомство Лаврова та агітпроп, Джон Керрі попередить про готовність Американської Адміністрації ввести в дію наступний рівень санкцій проти РФ та продовження строку дії санкцій, введених ЄС, в разі подальшого ігнору виконання «Мінських домовленостей» та інших міжнародних стратегій протидії глобальним безпековим загрозам, які спровоковані Росією та підтримуються російською владою. Мова йде про Сирію, але я не готовий обговорювати перспективи вирішення цієї проблеми, враховуючи багато факторів «Х».

Попри пропагандистську риторику Кремля, яка намагається дезорієнтувати суспільство і відволікти увагу від справжньої мети візиту Керрі до Москві, Українська проблема та шляхи її вирішення знаходяться на порядку денному, і не поступаються жодним іншим позиціям.

На мою думку, Кремль розглядає різні можливості вплинути на рішення нашого союзника щодо санкцій, ефект яких може гарантувати неможливість подолання глобальної російської кризи, яка прогресує та поглинула всі соціальні та державні сфери. Причини відомі: стрімке знецінення нафти, дії економічних, політичних, персональних санкцій США, ЄС та України, остаточна втрата міжнародної довіри До РФ та загрозлива реанімація імперської державної ідеології в Росії.

Потужний тиск на Путіна та РФ є наслідком військово-політичної агресія Кремля та особисто Путіна в Українському Донбасі, в Українському Криму та Сирії , і ці дії вже сьогодні несуть пряму загрозу російській державності, дезінтеграція якої практично вже починається.

Безумовно, ультиматум, який озвучить Керрі в Росії, скоріш-за все передбачає й альтернативне (позитивне) рішення.

Передбачити результат візиту держсекретаря надто складно, але, якщо врахувати той факт, що в Кремлі панує панічна атмосфера щодо безперспективності «плану Путіна», росіяни можуть прийняти рішення на користь миру.

В іншому випадку може відбутися відсторонення Путіна від прийняття стратегічних рішень в Росії. Занадто велика ціна платиться за амбіції одного політика.
Повертаючись до геополітичного фактору України, ми не можемо ігнорувати символізм такого «збігу обставин», як візит віце-президента Джо Байдена в Київ саме перед, а не після візиту Керрі в Росію.

Конфіденційна частина консультацій Байдена з Президентом Петро Порошенко, я більш, ніж переконаний, мала характер стратегічного планування та остаточного формування позиції США на переговорах з Путіним щодо України та санкцій проти Росії.

Знаково, що ротація в дипкорпусі та заміна постійного представника в ООН відбулась також напередодні візиту держсекретаря США в РФ та одразу після Петро Порошенко та Джо Байдена на Банковій.

Це яскрава демонстрація тісної та стратегічної співпраці Української та Американської адміністрацій, і блискучий результат українського дипломатичного корпусу.

Источник

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

1 комментарий

ьм тм бибиь 14.12.2015 в 18:42

ФБР начинает выводить своего агента из-под удара Мавр сделал своё дело мавр может отдлхнуть

трында россии

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.