hronika.info
Владимир Цыбулько
Все статьи автора
Мнения

Ігровий бізнес і економіки не рятує, і людину знищує!

Та впертість, з якою мінфін пробує протиснути українському суспільству відновлення ігрового бізнесу, наштовхує на думку, що подібна «інновацційність», властива країнам третього світу виступає своєрідною ширмою, щоб якось відвернути увагу від дійсно катастрофічного сценарію, а саме — жорстоке урізання видатків на науку.

Ну не вийде в країні, котра психологічно надломлена війною, ніякої гламурної картинки із цієї затії! Чи може уряд вирішив активно включити в екононміку гроші кримінального походження? Ну тоді треба урядовцям зізнатися – в звязку з нездатністю влади відповідально працювати на ринках цивілізованих запозичень ми починаємо запозичати у криміналу – адже саме податки з ігрового бізнесу і є ніщо інше як пожвавлення і виведення із тіні саме криміналізованого капіталу. Тобто саме того, котрий із тіні вийде, але з податками особливо не церемонитиметься. Важливо тут інше – психологічний клімат, котрий охопить в першу чергу провінцію. Бо намір розбудувати казино в пятизіркових готелях справа шляхетна навіть подеколи, тільки понаставляти одноруких бандитів і оббирати провінційних роботяг – це щлях до керованої, можна сказати навязуваної і запрограмованої депресії. З непердебачуваними наслідками. Десь це буде просто суїцид, а десь – кіношна масакра , коли під гарячу руку потрапляють і діти, і старі, і самі наймані працівники таких одноруких бандітень.

Станом на сьогодні розглядається три варіанти сценаріїв з легалізацією ігрового бізнесу: «..всі ми знаємо, що хоча гральний бізнес офіційно заборонений, але він дозволений — в кожному місті обов\’язково є кілька клубів за міліцейським дахом з назвою лото або лотерея. І цей варіант легалізується найшвидше. Він нічого іншого як корупціної складової не породить. Тобто законсервує нинішній стан, але надасть йому публічної легітимації. Поліція швидко повторить тут міліцейську систему відносин.

Варіант номер два — гральний бізнес дозволять, як раніше але зроблять вигляд, що ввели дуже жорсткі обмеження та обіклали величезними податками — це ж все для блага народу, бо скарбниця порожня і податки не завадять. І тут ще й корупційна складова виникає. Але ця схема й справді породить легальну частину ігрового бізнесу, нелегальна ж складатиме все ті ж 80%.

Варіант останній- Український Лас-Вегас, чи Монако! Тоді треба заводити великі імениті закордонні компанї саме з Вегаса, з досвідом діяльності не менше як 50 років. Відводити в Буджаку, поблизу Одеси величезні площі з аеропортов і можливо навіть з морським портом…Тільки це вже зовсім інший сценарій…Виконавців подібного проекту в Україні не проглядається, а тим більше формат нинішнього Кабміну занадто неповороткий для масштабних проектів, тому котраверсійність намірів щодо ігрового бізнесу так і сприймається…лише недовіра і підозри!

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU