hronika.info
Арсен Аваков
Все статьи автора
Мнения

Конституційний референдум: у чому сила?

Комусь не сподобалось обговорювати з народом конституцію? Розгубилися від пропозиції Арсенія про референдум щодо найважливіших питань розвитку країни!? Типу, брежневщина, всесоюзне обговорення… та інший совок… А з ким обговорювати? З Путіним?

Так, варто спитати поради і у американців, і у німців з французами… Певне, і у Венеціанської комісії… Лише у народа України треба спершу отримати мандат на такі технічні консультації та таку розмову. Жодним чином інакше.

У нашій країні народ ніколи не мав стосунку до Конституції. А коли Янукович її понівечив – і юридично, і фактично – люди вийшли її захищати, захищати свої права.

Фундаментальні зміни в конституції не можуть вноситися у кулуарах парламенту чи на переговорах у іноземних столицях. Спочатку слово має сказати народ України!

Єдиною умовою голосування фракції «Народного Фронту» щодо найважливіших питань Конституції України може бути вердикт референдуму українців. Не інакше.

Арсеній Яценюк правий – спільність та єдність з приводу пріоритетів у країні – не кується у кулуарах політики. Це відкрита воля всього УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ. Це я називаю вражаючим егрегором розвитку країни, в якому беруть участь всі українці!

Викажу свою думку щодо необхідних акцентів конституційного референдуму:

1. Цілісність України, статуси окремих територій (?);

2. Реальна судова реформа з перезавантаженням усіх судів та суддів;

3. Перехід до повної парламентської республіки та усунення дуалізму, та конкуренції гилок влади;

4. Децентралізація – як основа розвитку унітарної державності;

5. Геополітичний курс – ЄС, НАТО

Всім, хто зараз у політиці або поруч – всім, хто критикує необхідність єдиної волі до змін в конституції, тим, хто віддає перевагу голосуванню у парламенті з перевісом у кілька голосів, скажу:

Життя людини коротке, роль політика – ще коротша. Усвідомте це, друзі, Парламент для законів, Президент та уряд для оперативної тактики. Але глобальні рішення…

Колеги-політики, у такі вирішальні моменти історії, котрі переживає наша країна, думайте не про себе, яких вмонтовано у нинішню систему – думайте про майбутнє країни. Майбутнє не можна формувати на хиткому піску кулуарів політики – найважливіші питання мають вирішуватися лише загальною волею людей. У цьому сила. Такою є демократія. Влада народу. Чи скучили за тиранією та авторитаризмом?!

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

1 комментарий

БАРС 27.01.2016 в 00:12

Ось так спалився фейсбучний міністр: за всією цією галіматнею найчіткіше проглядається одна річ — парламентська республіка і уникнення дуалізму. Що Петя заважає вам з яценюком і рештою корупціонерів реалізовувати всі ваші корупційно-злодійські таланти. І ви пропонуєте одне до одного з того, що проштовхував Медведчук — кум Путіна і найбільший друг України? Чи ви важаєте, що в Україні живуть одні ідіоти, які не бачать, що всі ці ініціативи продиктовані бажанням утриматися при владі якомога довше? Авторству Януковича та його банди належить не конституція, а закон про референдум, яким ви хочете скористатися. Зрозуміло, що для одурманення народу ви можете використати багаточисельні ЗМІ ваших друзів-олігархів, але навряд чи ви зможете домогтися референдуму. І не треба розповідати про народ — він і для вас і для минулих влад був дійною коровою. на жаль він не настільки грамотний, щоб розбиратись у вашій демавгогії. Тому й приходили до влади Януковичі та іже з ними.

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.