hronika.info
Игорь Головань
Все статьи автора
Мнения

Фальшиві закони і законодавці

Нещодавно написав про спробу нашого парламенту запопадливо скасувати норми закону, які уряд протягом року нахабно і так не виконував

Пишу «спробу», оскільки навіть обслужити протиправні забаганки уряду європейськи орієнтовані законодавці належним чином не змогли, на що першим звернув увагу адвокат нашого об\’єднання Станіслав Кунянський.

Нагадаю, Закон України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» N1669-VII від 2 вересня 2014 року містив підпункт 8 пункту 4 статті 11, відповідно до якого вносилися зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування», зокрема розділ VIII згаданого закону було доповнено пунктом 9-3, який давай платникам зони АТО право на визнання недоїмки хі сплати єдиного внеску бузнадійною з наступним списанням.

Згодом з\’ясувалося, що пункт 9-3 у законі «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування» на той час вже був, внесенийзаконом N 1636-VII від 12.08.2014.

Юридична техніка наших законодавців і парламентского апарату досягла таких висот, що пункт 9-3 чарівним чином перетворився на пункт 9-4 і в такому оновленому вигляді Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування» постав перед поглядами усіх бажаючих на сайті Верховної Ради.

Законом N911-VIII від 24 грудня 2015 року уперто ігнорований урядом підпункт 8 пункту 4 статті 11 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» було виключено з явною метою позбавити платників зони АТО необачно наданих пільг.

Однак законодавці певно забули, що норма, якої парламент і уряд воліли позбавитися, міститься у законі «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування», який з моменту внесення змін живе, так би мовити, своїм окремим життям.

Жодних рішень про виключення з чинної редакції закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування» пункту 9-4 розділу VIII прийнято не було.

Цікаво, що розробники популярної системи ЛІГА ЗАКОН вирішили «допомогти» законодавцю, зазначивши, що зміни, внесені Законом України від 02.09.2014 р. N 1669-VII, втратили чинність згідно із Законом України від 24.12.2015 р. N 911-VIII.

Хотілося б знати підстави такого твердження.

Єдиний висновок, який можна зробити з викладеного вище, суддям буде весело.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

Добыча полезных ископаемых на морском дне является экономической необходимостью или опасностью?

OSHU

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU