hronika.info
Арсен Аваков
Все статьи автора
Мнения

Реформа рухається: поліцейські порядкують в кожному селі та місті

Вчора у невеличкому місті Біла Церква ми зробили вкрай важливий крок нової системи поліції, до реалізації нової стратегії реформи – створенню нової поліцейської системи сервісу та безпеки для кожного з вас

Дванадцять груп швидкого реагування відсьогодні патрулюють вулиці міста з населенням у 211 тисяч людей. 144 молодих, професійних, доброзичливих – цілодобово готові допомагати, служити та захищати.

Вони не сидітимуть у кабінетах, розкладаючи пасьянси на дрімучих компах. Вони будуть поруч – у 15 – 20 хвилинах від кожного, хто потребує допомоги – і в невеликому місті, і на віддаленому малолюдному хуторі. Оснащені сучаснеми гаджетами, в онлайн-режимі з черговою частиною та з інтерактивною картою усієї області – поліцейські в рмках нової системи стануть доступнішими та ефективнішими.

Вони мають три завдання: громадська безпека та захист кожного жителя, партнерство із суспільством за принципом «Community policing» та системна профілактична робота.

Сьогодні ми сказали напутне слово нашим хлопцям у Білій Церкві – разом із Прем\’єр-міністром, головою представництва Європейського Союзу в Україні Яном Тамбинським.

Саме партнерство зі спеціальною місією Євросоюзу та експертною групою МВС на чолі зі знаним правозахисником Євгеном Захаровим – допомогло нам протестувати та збудувати нову систему реагування на виклики у сільській місцевості та у невеликих населених пунктах.

Саме вражаючі результати наших тестових експерементальних програм переконали Кабмін та Прем\’єра виділити кошти на закупівлю нової техніки для такої системи реагування.

Сьогодні старт нового етапу реформи МВС – результат нашого Самборського експеремента з організації так званої «кущової системи», коли місцева поліція інтегрована з сусідніми підрозділами внутрішніх справ та «вертикально» підпорядковується люласному Главку поліції в області. Крім того, ми быля року «обкатували» різноманітні моделі нового алгоритму роботи в сільській місцевості, в окремих районах п\’яти областей у різних регіонах країни – Київській, Харківській, Львівській, Луганській та Донецькій.

Експерименти показали, що така організація забеспечення громадської безпеки дозволяє значно скоротити час прибуття оперативної групи на виклик – у містах проміжок часу скорочується з 15 – 20 хвилин до 7, а в селі – від 1 – 2 годин до 20 хвилин. Як наслідок, підвищується ефективність роботи на місці та кількість правопорушень, розкритих «по гарячих слідах». І – підвищення довіри населення. Кількість звернень у поліцію на експерементальних ділянках здосла на 40 – 50 відцотків.

Люди бачили у результат та вірили, що отримають допомогу.

Тому найближчими днями ми починаємо втілення нового принципу організації роботи районних відділів та відділків поліції одразу в трьох областях: Кмївській, Харківській та Львівській.

Починаємо з Київської області. Всього – вже сьогодні на патрулювання малих міст та сіл Київської області вийшли 83 нові групи в 11 територіальних відділах Київської області.

Далі поліцейські вийдуть з кабінетів на вулиці в усіх 430 малих та середніх містах, 880 селах та 28 тисячних селищах країни, в котрих проживає 24 мільйона людей – половина країни!

За нашими розрахунками, всього буде сформовано 1476 груп швидкого реагування, в яких будуть задіяні 12 тисяч підготовлених поліцейських, навчених та спроможних надати кваліфіковану допомогу.

Далі поліцейські вийдуть з кабінетів на вулиці в усіх 430 малих та середніх містах, 880 селах та 28 тисячних селищах країни, в котрих проживає 24 мільйона людей – половина країни!

За нашими розрахунками, всього буде сформовано 1476 груп швидкого реагування, в яких будуть задіяні 12 тисяч підготовлених поліцейських, навчених та спроможних надати кваліфіковану допомогу.

Крок за кроком наша із Вами реформа іде вперед!

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU