hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Як працюють механізми мобілізації в «ДНР»

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа» у населених пунктах Перевальського району і самому місті Перевальськ бойовики «ДНР» розклеюють оголошення про набiр добровольців на контрактну службу в армію самопроголошеної республіки. Запис добровольців і пункт збору знаходиться за адресою:м. Дебальцеве, вул.Фрунзе 36

«Контрактникам» необхідно мати при собі паспорт та військовий квиток. Досвід участі в БД і служба в армії необов\’язкові, головні вимоги:

1) вік не менше 21 року,

2) відсутність серйозних захворювань,

3) хороша фізична форма і витривалість,

4) досвід роботи зі стрілецькою зброєю.

На території «ДНР» з січня місяця розпочато загальний призов військовозобов\’язаних для проходження військової служби, а також здійснюється активна підготовка військ.

Примітно, що оголошена командуванням бойовиків мобілізація є далеко не успішною. У 2015 році лідер самопроголошеної «ДНР» Захарченко заявляв про те, що «ДНР» та «ЛНР» планують призвати до лав своєї «армії» до 100 тис. бійців в рамках так званої «мобілізації».

«Ми маємо намір мобілізувати потрібну кількість людей, щоб довести чисельність нашої армії до 100 тисяч чоловік Це буде добровільна мобілізація.», — повідомляв тоді Захарченко.

Але, як свідчить практика, замість обіцяних 100 тисяч, результатом всіх «мобілізаційних заходів» в «ДНР» в рамках «добровільної мобілізації» і вербовки стали до 3500 чоловік поповнення.

Провал «добровільної мобілізації» на території самопроголошеної «ДНР» змусив її лідерів розпочати вербовку «добровольців» на території «братньої ЛНР».

Як повідомлялося раніше, через «мобілізацію» чоловіки призовного віку масового залишають тимчасово окуповані території Донбасу, або лягають в лікарні через небажання вступати до лав «ЛНР-ДНР».

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU