hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Про дієву програму для Луганської ОВЦА

Примітно, що реалізація програми ГІ «Права Справа» дозволяє зменшити, на відміну від німецької, собівартість дорожніх робіт втричі, а термін експлуатації збільшити до 10-15 років

Реалізація цієї програми дасть можливість створити додатково 5-7 тисяч робочих місць та зменшити витрати бюджетних коштів на ремонт дорожнього покриття.

На своїй сторінці в Фейсбук керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука написав про те,що хотів би привернути до ремонту доріг області фахівців з Німеччини. Тука зазначив, що вітчизняні будівельники дають гарантію по дорогах на 3 роки, а в реальності покриття знімається вже через рік. Робота німців коштує дорожче, але вони дають гарантію на 10 років.

ГІ «Права Справа» пропонує керівнику Луганської ОВЦА п.Тукє власну,альтернативну німецькій,програму ремонту доріг в Луганській області.

Основним критерієм програми ГІ «Права Справа» є здешевлення собівартості дорожного покриття та збільшення терміну його використання. Над програмою працювали луганські науковці під керівництвом В.Сумського. В основі програми лежить метод використання сіркобітума.

Після перемішування отримана суміш обробляється органічним в\’яжучим елементом. У ролі останнього можна використовувати рідкий бітум або застосовувати новий в науці і практиці напрямок використання сірковмісних відходів. Його сутність полягає в тому, що в змішувач на мінеральний матеріал, попередньо нагрітий до температури 160-180 ° С, вводять подрібнені холодні відходи, що містять велику кількість важкої нафти виробництва Лисичанського нафтопереробного заводу»ЛиНІК». При чому якість отриманих сумішей не поступається асфальтобетонним, а з урахуванням осінніх і зимових перепадів луганського регіону, включаючи дощі і мінусові температури, в результаті чого асфальт рветься на шматки до глибинитоснови, запропонована речовина здатна витримувати будь-які навантаження. При цьому профіль та якість дорожнього покриття повністю зберігаються.

Спосіб приготуван¬ня таких сумішей полягає ось у чому: компоненти суміші поєднуються при температурах, що не перевищують 120 ° С, а після укладання і ущільнення суміші шар конструкції дорожнього покриття термопрофілірується при температур¬і 135-140 ° С. При такій технології значно знижується токсичність, забезпечується досягнення щільного зернового складу і оптимального співвідношення сірки і органічного компонента, що дозволяє без ремонтних робіт експлуатувати дорожнє покриття протягом десяти років.

Термін експлуатації дорожнього покриття навіть на старій основі становить 5 років. Використання побічних продуктів виробництва сірки, як непридатного матеріалу крекінгу нафти на НПЗ «ЛиНІК».

Примітно, що реалізація програми ГІ «Права Справа» дозволяє зменшити,на відміну від німецької, собівартість дорожніх робіт втричі , а термін експлуатації збільшити до 10-15 років. Реалізація цієї програми дасть можливість створити додатково 5-7 тисяч робочих місць та зменшити витрати бюджетних коштів на ремонт дорожнього покриття.

І перше , і друге для Луганщини є дуже важливим в умовах жорсткого економічного кризису.Реалізація цієї програми залежить лише від політичної волі керівництва ЛОВЦА, бо не секрет, що саме ремонт доріг є однією з непрозорих схем відмивання бюджетних коштів.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU