hronika.info
Владимир Цыбулько
Все статьи автора
Мнения

Мінські угоди: минув рік

Конференція з питань безпеки в Мюнхені дещо заступила важливу для України подію — сьогодні рівно рік як було укладено Мінські угоди

Угоди дали й досі залишають нам шанс виграти у Росії політико-дипломатичним способом і таким же шляхом — повернути Донбас під суверенітет України.

Угоди надзвичайно далекі від повної реалізації. Але вони вже принесли певні і важливі результати.

Фактично припинено відкриті бої. Відведено важкі озброєння, але досвід показав, що коли треба, ми можемо швидко їх повертати.

Суттєво знизилася кількість обстрілів.

У грудні 2014 року загинуло 66 українських військових, а грудні 2015 – вісім. І поранених воїнів за рік після Мінська в три рази менше, ніж протягом року до того. І кількість жертв серед мирного населення скоротилася за цей час втричі.

Звільнено майже 3000 наших полонених та заручників.

Цей рік ми використали для зміцнення нашої армії та побудови трьох ліній фортифікаційних споруд. І кілька потужних ворожих атак, які були після Мінська, — відбили.

З\’явилася можливість ставити і виконувати завдання про збільшення контрактної складової у формуванні армії та про істотне зменшення кількості мобілізованих.

Ставлення до Мінських угод стало критерієм для продовження санкцій проти Росії. В тій чи іншій формі санкції запровадили біля 40 країн. Вони як холодний душ, який знижує агресору і температуру тіла, і температуру мозку.

Останнім часом критики Мінських угод дедалі частіше неприховано зізнаються, що вони насправді – за відторгнення Донбасу від України. Для Президента ж пропозиція розкидатися українськими землями є неприйнятною.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

1 комментарий

гость01 12.02.2016 в 18:51

за год ничего не изменилось укро фашистская армия продолжает обстреливать города и убивать мирнре население на Донбассе по приказу укро фашистской власти и с молчаливого согласия эуропы и пендостана

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.