hronika.info
Тарас Чорновил
Все статьи автора
Мнения

Не люблю витирати ноги об Яценюка

Відставка прем\’єра – це питання часу.

Моє ставлення до Яценюка жорстко негативне. Він став ПРОБЛЕМОЮ. Саме він, а не ті, чи інші міністри. Він став персональним руйнівником коаліції, джерелом конфліктів та гальмом реформ. Крім того він зробив заручником своїх амбіцій ще й хорошу конструктивну фракцію «Народний фронт». Але він уже «збитий льотчик». Мені здається, що його відставка — це вже тільки питання часу (до того ж короткого). Тому краще дивитися в майбутнє, а не копатися в тому, в чому має розбиратися НАБУ.

Але цього разу то була основна тема. Тому й вийшло в мене трохи поверхово та надто емоційно. Просто ця сторінка для мене вже перегорнута. А варіант з Наталією Яресько, який ми теж заторкнули — цілком реалістичний. Імовірність її призначення висока, а швидкість переобрання нового уряду може взагалі бути космічною. Тим більше, що значна частина міністрів (тих, яких сприймають як більш-менш ефективних реформаторів) повинна зберегтися. Бо проблема — це не зовсім уряд. Проблема — це прем\’єр.

Однак для такого результату доведеться дещо переглядати склад коаліції. Не беруся прогнозувати, чи під кандидатуру Яресько повернуться Батьківщина та Самопоміч. Перша вже з головою у виборах, а друга в деструктивній опозиції. Хоча Батьківщина таки може й повернутися. Про ширку мова не йде, але погодитися на приєднання тої ж «Волі народу» можливо доведеться. І ще один резерв — індивідуальне членство позафракційних нардепів у коаліції. Це абсолютно конституційне право, яке було заблоковане лише ультиматумом Самопомочі й не більше. І щодо депутатських груп — це безграмотність тих, хто заперечую їх право на участь у коаліції (їхня суть чітко визначена — це ті самі фракції з тими ж правами, але іншою природою створення).

Але є й своїх кілька ложок дьогтю. Нова коаліція не буде принципово відрізнятися від попередньої та навряд чи буде ефективнішою. Та й сама Наталія Яресько ще дуже далека від ідеалу. Це окрема тема, але з нею є ряд проблем. Хоча ключові рішення вона прийматиме не сама — при Яценюку ми вже дуже глибоко скотилися до зовнішнього управління, при Яресько воно трохи посилиться, але хоч ресурс під це надійде, бо під Яценюка вже нічого не дадуть…

Отакі трохи смикані роздуми вийшли. А я ж мав тільки написати: «Ось посилання на…»

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

1 комментарий

Ваня 11.03.2016 в 17:40

Кому мешает Яценюк?Прежде всего Путину. Потому что все конвульсивно -припадочные действия Путина по угроблению экономики Украины ,ее морально- политического климата в том числе и развязывание агрессии в Донбассе не дают нужного Путину результата.Агрессор Россия несет много миллиардные расходы на внутреннюю дестабилизацию в Украине.Это и постоянные диверсии и террористические акты и дезинформация в "свободных"от украинского государства СМИ (желтые газетенки "Сегодня","Вести"и др.). Прикладываются к делу отставки Яценюка и политические карлики — Тимошенко, садовой и прочая гнида получившие от российского агрессора обещания неплохо их "трудоустроить" после отставки Яценюка.В сети интернета запускаются дезы якобы от украинцев требующих свалить Премьер- министра Яценюка и его правительство за якобы развал экономики Украины.Хотя на самом деле только высокопрофессиональные действия Яценюка и его правительства на самом деле держат Украину на плаву в тяжелый период созданный российским оккупантом.

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.