hronika.info
Юрий Луценко
Все статьи автора
Мнения

Прем\’єр повинен працювати, а не займатися щоденним піаром

Тези з виступу на погоджувальній Раді ВР.

Фракція «Блок Петра Порошенка» пропонує розпочати тиждень із голосування за законопроекти, які забезпечують європейську інтеграцію, зокрема йдеться про виправлення допущених нами помилок в законі про електронне декларування, на який президент наклав вето і вніс із поправками, погодженими із Європейським Союзом.

Також ми підтримуємо ряд голосувань, пов\’язаних із Державним бюро розслідувань та Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів тощо.

Тим не менше, робити вигляд, що парламент буде працювати у звичайному режимі, я не можу.

На жаль, протягом трьох тижнів після закінчення пленарних засідань уряд із наполегливістю, гідною кращого застосування, продовжує кампанію дискредитації всієї політичної системи України.

Тепер уже через ключові зарубіжні засоби масової інформації Арсеній Петрович Яценюк перекладає усю відповідальність за стан справ на Президента, на Парламент, на кого завгодно, але тільки не на голову виконавчої влади.

Більше того, постійно точиться якась футбольна розмова про те, що «м\’яч на полі президента». Але якщо вже говорити футбольними термінами, то дехто обіцяв вивести збірну команду в Єврокубок, а наразі опустив команду до рівня сільських ігор і під свист стадіону тепер пише у «The Financial Times»: президент у всьому винен, нехай прийме рішення.

Президент працював і працює з будь-яким урядом, сформованим згідно Конституції Верховною радою України. Мені здається, що ніхто з урядовців не може поскаржитися, що президент завадив комусь проводити реформи. Точно також, при наявних помилках, ніхто не може сказати, що «Блок Петра Порошенка» у парламенті якимось чином саботує реформи.

Навпаки, ми з колегами готові і далі проводити виконання нами ж написаної Коаліційної угоди, направленої на євроінтеграцію, на боротьбу з корупцією та олігархією тощо.

Проте ми не можемо не помічати, що Уряд усю свою енергію направляє на піар-свист та обслуговування олігархічних інтересів при призначеннях в ключові державні монополії.

БПП висловився за незадовільну оцінку діяльності уряду. Ми вважаємо, що на зміну уряду Яценюка має прийти технократичний уряд, який зрештою почне виконувати Коаліційну угоду. Він має припинити політичну корупцію при призначенні в крупні державні монополії представників партій та олігархів. Він має почати приватизацію нестратегічних державних підприємств, а не їх «доїння». Він має запустити інвестиційні процеси з фінансування міжнародних інституцій.

Колеги, вдумайтесь, два мільярди доларів найдешевших кредитів світу Україна минулого року не використала для інвестиційних проектів.

Уряд тільки думає про те, що він скаже у «10-хвилинці» наступного тижня. Стратегічне планування відсутнє. І це те, що заважає закінчити реформу державного апарату, реформу по децентралізації, податкову реформу тощо.

Можна довго говорити про проблеми, але висновок один: Верховна Рада має остаточно прийняти рішення і нормалізувати ситуацію. Уряд є похідним від більшості в парламенті. Кабмін наймається на роботу Верховною радою України.

Якщо уряд звинувачує всіх і вся, замість того, щоб працювати над поставленими парламентом від імені виборців завданнями – парламент має повернутися до оцінки діяльності уряду.

«Блок Петра Порошенка» підтримає зміну прем\’єра на технократа, який буде працювати, а не займатися щоденним піаром і припинить ініціювати протистояння між гілками влади.

Україна потребує стабільності і зустрічі в Брюсселі це засвідчили. Ніхто не буде мати серйозні відносини з країною, в якій влада бореться між собою та ще й на шпальтах міжнародної преси.

БПП закликає колег по парламенту знайти мудре політичне рішення для подолання глибокої політичної кризи.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

1 комментарий

гость 15.03.2016 в 07:12

шо ж поделать Югик, если он у вас нарцисс ?!

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.