hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Як сепаратисти наживаються на краденій електроенергії

До чого призвело об\’єднання енергосистем «ЛНР» і «ДНР».

Наразі,»енергетична безпека» цих квазідержав полягає у безкоштовному споживанні електроенергії з територій контрольованих ЗСУ. Тільки ЛЕО накопичило борг перед ДП «Енергоринок» в розмірі більше 1,2 млрд. грн. Більшу частину боргу становить несплата за електроенергію, поставлену на захоплені Росією території. За наявною інформацією, ЛЕО збирає гроші зі споживачів, але просто не платить їх ДП «Енергоринк». Крім того, ЛЕО відмовляється перереєстровуватися на підконтрольній Україні території.

9 лютого 2016 року представники самопроголошених «ЛНР» і «ДНР» підписали договір про створення єдиного енергетичного ринку.

«Факт єдиного енергоринку — він уже відбувся. Все, підписано два договори, главі ЛНР Ігорю Плотницькому доповіли, що за питання зрушило з мертвої точки», — доповідав на засіданні «Ради міністрів ЛНР» глава «уряду» Сергій Козлов.

Підписуючи договір про створення єдиного енергоринку чиновники «ЛНР» сподівалися на те, що цей крок забезпечить енергетичну безпеку самопроголошеної республіки за рахунок розташованих на території «ДНР» двох генерацій, які цю електроенергію виробляють і мали б передавати на територію тимчасово окупованих районів Луганщини.

«Тариф на електроенергію за даним договором в ЛНР буде нижче, ніж на Україні«,-. заявив тобі в. о. міністра палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР Олег Юрченко.

У «ЛНР» планували отримувати близько 250 мегават електроенергії на добу, але представники «братньої ДНР» відразу попередили, що за електрику доведеться платити.

«Бартеру між» ДНР «та» ЛНР «не буде. Луганськ буде оплачувати надану електроенергію», — додав представник «ДНР».

У скільки «ЛНР» обійдеться така «дружня допомога» стало зрозуміло буквально на наступний день. 10 лютого 2016 року о 10.45 по команді оперативного чергового енергетичного управління ДТЕК були знеструмлені шахти Довжанська-Капітальна,Харківська і Червонопартизанська. В результаті знеструмлення під землею залишилися 1200 гірників, які були змушені виходити самостійно по штрекам.

Примітно, що після підписання договору про створення єдиного енергоринку Луганське енергетичне об»єднання почало відключати ДТЕК. До цього моменту відключення електроенергії не було, незважаючи на існуючи борги ДТЕК.

«Луганське енергетичне об\’єднання» (ЛЕО) — підприємство, що належить російському бізнесмену Костянтину Григоришину та є монополістом з постачання електроенергії в Луганській області. Воно також відповідає за постачання електроенергії на неконтрольовану територію.

12 лютого 2016 року в Дебальцеве відбулася нарада представників профільних міністерств обох самопроголошених «республік» з метою пошуку можливих шляхів виходу з цієї ситуації.

24 березня вийшов з ладу один з енергоблоків на Луганській ТЕС, внаслідок чого впала частота мережі, спрацював захист автоматичного частотного розвантаження. В результаті цього без електрики залишилися практично весь окупований Луганськ й місто Олександрівськ. На Алчевському металургійному комбінаті подача електрики часткова: робота цехів зупинена.

Наведені факти наочно свідчать про те, що створення єдиного енергетичного ринку самопроголошених «ЛНР» і «ДНР» — це пропагандистська акція, яка немає нічого спільного із реальним забезпеченням енергетичної безпеки цих «республік».

Наразі, «енергетична безпека» цих квазідержав полягає у безкоштовному споживанні електроенергії з територій контрольованих ЗСУ. Тільки ЛЕО накопичило борг перед ДП «Енергоринок» в розмірі більше 1,2 млрд. грн. Більшу частину боргу становить несплата за електроенергію, поставлену на захоплені Росією території. За наявною інформацією, ЛЕО збирає гроші зі споживачів, але просто не платить їх ДП «Енергоринк». Крім того,ЛЕО відмовляється перереєстровуватися на підконтрольній Україні території.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

2 комментария

Адольф 24.03.2016 в 18:49

Це якій потрібно бути владі,щоб постачати в окуповані території електроенергію,які зовсім за неї не оплачують,можливо і тарифи в Україні підняли що всі Україна за них платила,це просто жаї а не влада в Україні разом з президентом ?

Ответить
Энергетик 24.03.2016 в 18:51

Я щось не пригадую, чи Сталін подавав безоплатно електроенергію на окуповані Гітлером території. Це називається спонсорування тероризму! Цих "фахівців" з ЛЕО ДТЕК за часів ВВВ приставили би до стінки і розстріляли всіх без вийнятку. Але ми скачемо гопака навколо Григоришина і сім-сорок навколо Ахметова, які таким чином прямо фінансують сепаратистів і терористів.

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.