hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Хто зможе замінити Віктора Шокіна

На посаду генпрокурора потрібен чесний юрист.

Ми так захопилися політичними протистояннями, що зовсім забули, що на посаду генерального прокурора можуть бути обрані незалежні, не пов\’язані ні з одною стороною політичного фронту кандидатури. Я вдячний Валентині Теличенко, що вона приземлила дискусію про генерального з політичного верховіття на реальну землю.

Потрібен чесний юрист. Бажано з досвідом роботи у ГПУ. Скажете таких немає? Серед керівників цієї структури та ще й після багаторічної селекції часів Януковича – справді знайти важко.

Але якщо пошукати серед простих слідчих. Як на мене, чесність і принциповість зараз важать більше, аніж організаційний досвід керівництва громіздкою структурою. Зрештою для організації роботи є апарат.

За словами Валентини Теличенко слідчий Юрій Столярчук займався реальним розслідуванням справи Гонгадзе. Через це поплатився роботою і в 2004 році змушений був звільнитися з ГПУ.

Питання тільки в тому як переконати наші політичні сили не виставляти посаду Генерального прокурора на торги? Адже для багатьох це виглядає надто революційно – призначити на вершину системи прокуратури простого слідчого.

Втім, я точно впевнений, якщо ми не розширимо пошук кандидатів за межі політичних кіл та екс-керівників ГПУ, то знову підемо по колу.

P.S. А звільнених (чи скорочених) слідчих у справі діамантових прокурорів точно зможе відновити новий генеральний прокурор. Є таке відчуття.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU