hronika.info
Юрий Луценко
Все статьи автора
Мнения

У цього Кабміну немає співчуття до людей

Чому недієздатний нинішній Уряд.

Не відкрию секрету, коли скажу, що урядова і політична криза не є штучно створеною. На митниці – крадуть. ВВП впав на 10 відсотків. В охороні здоров\’я і соціальній політиці не відбувається необхідних радикальних потрібних реформ. На селі – грабують. Міста – занепадають. Усе це не штучні речі. Це те, що бачить кожна людина, яка ходить ногами по землі, у якої відкриті очі і відкриті вуха.

Політик без милосердя – бракований політик. У цього уряду немає милосердя до людей, немає співчуття. Вони самі знають, що уряд недієздатний.

Мені про це в очі – один на один – говорив прем\’єр Яценюк: уряд недієздатний. Недієздатний хоча б тому, що в ньому немає вже п\’яти міністрів.

Уряд недієздатний тому, що він втратив довіру чотирьох із п\’яти фракцій. Він недієздатний, бо втратив підтримку 80 % українців.

При цьому наголошую ще раз: Яценюк зробив багато доброго. Того, за що йому треба дякувати.

Фракція «Народного фронту» є також є вірним прихильником європейських реформ. За що їм також треба дякувати.

Але те, що не зробив уряд Яценюка, викликало цю кризу. Саме бездіяльність уряду на ключових напрямках, яких вимагала коаліційна угода, призвела до розпаду коаліції шляхом висловлення йому недовіри.

Арсеній Петрович Яценюк неодноразово наголошував, що він не буде триматися за свою посаду. Не буде чіплятися за крісло. При цьому він неодноразово публічно говорив про три умови своєї відставки: він просив назвати прізвище прем\’єра, показати 150 голосів і «Народний фронт» додасть свої 82 голоси до 226-ти і просив показати програму.

Коли всі три умови були виконані – ми назвали кандидата, показали голоси разом із «Батьківщиною» і програму, – виявилося, що ми маємо показати ще й уряд.

Шановні колеги з «Народного фронту»! Вкотре вас запрошую – читайте Конституцію. Склад уряду пропонує обраний прем\’єр після консультацій із фракціями коаліції. Так було при Яценюкові, так буде і при його наступникові. Хоча ні для кого в цій залі не секрет, що Арсеній Петрович, я, лідери інших політичних сил давно вже ведуть консультації про майбутні конфігурації наступного уряду.

На жаль, тему технократичного уряду відкинуто фракціями. Нема під нього більшості. Варіант передбаченого Конституцією коаліційного уряду, нами запропоновано. Тому проведіть консультації, і ми дізнаємося про склад уряду.

Все це треба робити прямо зараз.

Проте «Народний фронт» другий місяць продовжує день бабака. Щодня ми прокидаємося, починаючи все спочатку. Ви вже висунули три умови, які виконано, то скільки ще можна тероризувати парламент і країну заради того, щоб утримати в кріслі прем\’єра?

Повторю: я з повагою ставлюся до Арсенія Петровича. До його організаційних здібностей, його розуму, його досвіду, і всього, ним зробленого. Але вся країна не може бути заручником того, що «Народний фронт» щоразу висуває нові вимоги, чому Яценюк має залишитися.

Думаю, що це непродуктивно. Думаю, що зараз – у понеділок – на фракціях треба створити коаліцію, завтра внести про це в парламентську залу офіційне повідомлення, висунути кандидатом у прем\’єри Володимира Гройсмана. Якщо буде 226 голосів коаліція має відновити свою роботу, проголосувати за відставку Яценюка і за призначення прем\’єра. І наостанок – після консультацій – отримати новий український уряд, який продовжить роботу Яценюка на дорозі європейських реформ.

Продовжить з новою енергією, новою довірою. Не більше, й не менше. Це – нормально. Всі виборні посади – тимчасові. В історії залишається не останній день відставки, а те, що зроблено до неї.

Також вважаємо, що маємо поставити питання про відставку генерального прокурора, який на прохання президента написав заяву про відставку. Це питання парламент також має розглянути.

Всі інші питання порядку денного, боюся, стануть заручниками політичної кризи.

Якщо «Народний фронт» і далі наполягатиме на тому, що нічого міняти не треба, а лише пришліть нам кілька нових міністрів, це стане дорогою в нікуди, яка не лише зупинить роботу парламенту, а й загалом зупинить реформи в Україні.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

1 комментарий

Ваня 28.03.2016 в 16:38

Кому мешает Яценюк?Прежде всего Путину. Потому что все конвульсивно -припадочные действия Путина по угроблению экономики Украины ,ее морально- политического климата в том числе и развязывание агрессии в Донбассе не дают нужного Путину результата.Агрессор Россия несет много миллиардные расходы на внутреннюю дестабилизацию в Украине.Это и постоянные диверсии и террористические акты и дезинформация в "свободных"от украинского государства СМИ (желтые газетенки "Сегодня","Вести"и др.). Прикладываются к делу отставки Яценюка и политические карлики — Тимошенко, садовой и прочая гнида получившие от российского агрессора обещания неплохо их "трудоустроить" после отставки Яценюка.В сети интернета запускаются дезы якобы от украинцев требующих свалить Премьер- министра Яценюка и его правительство за якобы развал экономики Украины.Хотя на самом деле только высокопрофессиональные действия Яценюка и его правительства на самом деле держат Украину на плаву в тяжелый период созданный российским оккупантом.

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.