hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Плотницький веде проти Захарченка «залізничну війну»

Обсяги поставок вугільної продукції з «ЛНР» на територію України вражають.

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа» на тимчасово окупованих територіях Луганської області співробітниками «Державного комітету податків і зборів» самопроголошеної ЛНР виявлено і зафіксовано у якості безхазяйного майна 3400 вагонів,які належать Луганській дирекції залізничних перевезень Донецької залізниці.

Відповідно до Закону «Про податкову систему» від 30.12.2015 № 79-II самопроголошеної ЛНР Луганська дирекція залізничних перевезень Донецької залізниці, яка має входити до складу регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця», що розташована на підконтрольній Україні території Донбасу в місті Красний Лиман, протягом 60 днів повинна звернутися із заявою та документами на право власності до «Державного комітету податків і зборів ЛНР» щодо підтвердження права власності на майно та перереєстрації у податкових органах «республіки».

Луганська дирекція ще до початку збройного протистояння на Донбасі підпорядковувалася Донецькому офісу Української залізниці. Без узгодження із Донецьком в Луганську не могли ухвалити жодного рішення – від графіку руху, до прийняття на роботу співробітника. Статус територій змінився на «тимчасово окуповані», але система підпорядкування Луганської дирекції лишилася незмінною.

Незмінність системи підпорядкування не влаштовувала главу самопроголошеної «ЛНР» Плотницького. Ще в грудні 2015 року він вимагав від керівництва Луганської дирекції залізничних перевезень Донецької залізниці не виконувати розпорядження безпосереднього керівництва з Донецька і заявити про підпорядкування Луганської дирекції безпосередньо «Раді Міністрів» ЛНР».

Примітно, що 17 лютого 2016 року, за місяць до легалізації процесу «віджиму» майна Луганської дирекції залізничних перевезень, Слідчим відділом СУ «Генеральної Прокуратури ЛНР» проти заступника начальника Луганської дирекції залізничних перевезень Державного підприємства «Донецька залізниця» Бородіна Г. було порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 350 КК «ЛНР» (зловживання посадовими повноваженнями особою, яка займає державну посаду, дії якої спричинили тяжкі наслідки).

Бородіну інкримінують невиконання дій спрямованих на державну реєстрацію Луганської дирекції залізничних перевезень Державного підприємства «Донецька залізниця» у податкових органах самопроголошеної республіки, і в наданні підприємствам, які не були зареєстровані в «Державному комітеті податків і зборів» і «Міністерстві юстиції ЛНР», рухомого складу (залізничних вагонів) для транспортування видобутої вугільної продукції на територію України.

Вражають обсяги поставок вугільної продукції з території так званої ЛНР на територію України.

«В результаті неправомірних дій Бородіна Г.П. протягом грудня 2015 року було надано 8 766 залізничних вагонів, якими вивезено на територію України 605 650 тонн вугільної продукції. В січні 2016 року було надано 9 230 залізничних вагонів, якими вивезено 638 144 тонни вугільної продукції»,- зазначено у матеріалах кримінальної справи.

Слідчими СУ «Генеральної прокуратури ЛНР» встановлено, що Луганська дирекція залізничних перевезень надавала послуги 35 підприємствам. З кожного із зазначених підприємств, щомісяця Дирекція отримувала прибуток у розмірі декількох мільйонів рублів.

Факт «націоналізації» фіскальними органами так званої ЛНР 3400 вагонів Луганської дирекції залізничних перевезень наочно продемонстрував наміри «глави республіки» Плотницького про встановлення тотального контролю за роботою залізниці на підконтрольній йому окупованій частині Луганської області і виведення її з-під контролю Донецька.

Фактично, фіскальними органами «ЛНР» проведені всі необхідні процедури щодо підпорядкування так званої Луганської дирекції безпосередньо нелегітимній «Раді міністрів ЛНР».

Відтак, варто очікувати на «адекватну відповідь» з боку керівників самопроголошеної «ДНР» і продовження «торгової війни» між двома «республіками», в рамках якої,як це було у попередні рази, «керівництвом ДНР» буде введено заборону на проїзд вагонів, що йдуть із «ЛНР», через залізничну станцію «Дебальцеве».

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU