hronika.info
Павел Нусс
Все статьи автора
Мнения

Деякі думки щодо можливої зустрічі Обами та Порошенка

Загроза реалізації плану Росії по дестабілізації ситуації в Україні залишається.

Немає остаточного рішення щодо зустрічі Президентів Порошенко і Обами на полях саміту з питань ядерної безпеки, який відбудеться у Вашингтоні, США, і в якому Президент України прийме участь на запрошення Президента Сполучених Штатів.

Ще є час, бажання, можливості.

Підготовчі етапи до саміту тривають, і наші контакти в США та дипломатичний корпус, спільно зі своїми американськими колегами, роблять все можливе для організації переговорів лідерів наших країн.

Існує декілька можливих варіантів:

1. Планові та додаткові (позапланові) засідання україно — американської комісії «Порошенко-Байден», яка має надефективний досвід співпраці, і в засіданні якої проявляє свій інтерес не тільки Київ, але й приймаюча сторона.

Факт. Зустріч Президента України та віце-президента США включена до порядку денного, і відбудеться гарантовано.

2. Можливе внесення змін до графіків Порошенко та Обами для забезпечення безпосередніх переговорів між Президентами.

3.Можливі переговори ПП та Обами за ініціативою Дж.Байдена, які можуть відбуватися за рамками саміту і нести конфіденційний характер.
Відповідно, рішення щодо оприлюднення інформації про такі переговори прийматимуться з огляду на політику безпеки, умовно кажучи.

Вірогідність зустрічі Президентів залишається до завершення візиту українського Президента, і може нести непублічний характер.

Враховуючи й те, що Україна і США на найвищому рівні знаходяться в режимі online зв\’язку та координують позиції щодо «Мінського процесу» та інших спільних міжнародних проектів, я б не радив акцентувати увагу лише на переговорах «тут і зараз».

Хоча, сумніваюсь, що формат може вплинути на кінцевий результат.

На мій погляд, сьогодні розпочинається дуже важливий візит Президента до Штатів, який має мобілізувати національну свідомість та консолідувати політику і суспільство.

І найголовніше.

Ймовірність зустрічі лідерів держав «за зачиненими дверим» існує й тому, що Президент України традиційно буде інформований американською адміністрацією про перебіг переговорів держсекретаря Керрі з Путіним в блоці українського питання.

Ми вже маємо досвід такої тісної співпраці після минулих візитів американських союзників на переговори з Путіним, Сурковим. Про інші можливі та визначені теми діалогу модна прочитати в попередніх постах.

P.S. Важлива єдність, хоча б на період візиту, тому, що Кремлем буде здійснена спроба втрутитися в інформаційний простір України для дезінформації нашого суспільства, в цілях внутрішньої та зовнішньої пропаганди.

Загроза реалізації плану Росії по дестабілізації ситуації для повалення конституційного ладу в Україні, залишається.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU