hronika.info
Андрей Юсов
Все статьи автора
Мнения

Про мера Одеси і російський паспорт

Цей випадок – сенсація з «бородою».

Країну сколихнула офшорна сенсація. І якщо інформація про Путіна дійсно стала новиною, то, наприклад, викриття мера Одеси Геннадія Труханова у володінні будівельною компанією «Рост», 20 офшорними компаніями і російським паспортом, це скоріше актуалізація давно відомої інформації.

Наприклад, про російський паспорт Труханова ЗМІ писали напередодні виборів мера Одеси у 2014 році. Сам паспорт був виданий в 2011 році.

«За даними Федеральної міграційної служби РФ, уродженець міста Одеси, Труханов Генадій Леонідович, 1965 р. народження є власником паспорту громадянина РФ з пропискою в м. Буйнакск (Республіка Дагестан). (…) Наявні офіційні дані свідчать і про те, що Труханов має і другий дійсний паспорт громадянина РФ з пропискою в м. Сергіїв-Посад (Московська область), виданий, у зв\’язку із досягненням 45 років 24 березня 2011 року. Даний паспорт був отриманий у м.Сергіїв-Посад 15 квітня 2003 року у зв\’язку з отриманням громадянства РФ», — писала «Українська правда» 18 травня 2014 року.

Інформація про як мінімум управління будівельною компанією «Рост» було відомо ще до парламентських виборів 2012 року, на яких Труханова було обрано народним депутатом. У матеріалі видання «Власть денег» разом з інтерв\’ю самого Труханова було вказано, що до його бізнес-проектів належать ТОВ «Рост», що займається дорожнім будівництвом, ТОВ «ТРК «Глас» (телебачення), ТОВ «Час Ч» (газета).

Там же було вказано, що у Труханова добрі стосунки з місцевим кримінальним авторитетом Олександром Ангертом (на прізвисько «Ангел»). «Олександр Ангерт – це мій друг і я ніколи не соромився нашої дружби. Ми познайомилися, коли він очолював одне велике підприємство в Одесі», – казав Труханов у вищезазначеному інтерв\’ю.

Самого Ангерта знають в Одесі ще з часів «буремних 90-х». За даними ЗМІ, він був засуджений до 15 років в\’язниці за умисне вбивство, з яких відсидів 12. Італійська поліція називала Ангерта представником «одеської нафтової мафії», газета The Guardian у 2001 році писала, що він контролює одеський рекет. Проте в офіційних джерелах про нього такої інформації нема.

Екс-мер Одеси Едуард Гурвіц свого часу називав Ангерта ватажком групи кілерів. Під час місцевих виборів 2015 року нинішній очільник Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі неодноразово звинувачував Ангерта у кримінальному минулому. «Складом мерії управляє навіть не Труханів, а якийсь Ангерт – мафіозі 1990-х років, і вони разом з Жуковим, родичем Абрамовича, володіють більшою частиною Одеси і контролюють всі міські контракти», – зазначав губернатор Одещини.

Отже, про кримінальні зв\’язки, бізнес і російське громадянство Труханова відомо вже декілька років. І ніяких наслідків, окрім публікацій у ЗМІ, це досі не спричиняло. Відповідь на питання, чому матеріали про кримінальне минуле одеського мера залишалися без уваги правоохоронних органів, після перемоги Революції гідності, залишається відкритим. Щоправда, зараз в СБУ вже зробили заяву про перевірку вказаної інформації. Будемо сподіватися, що цього разу ми дочекаємося адекватної реакції правоохоронних органів.

При цьому, російське громадянство і офшорні компанії – це не лише питання корупції. Одеса – це місто-мільйонник, один із стратегічних об\’єктів для поширення впливу Росії. Тут вже відбувалися спроби з боку держави-агресора розхитати політичну ситуацію. Додатковим фактором тут виступає і близькість проросійського Придністров\’я. Тому чергова інформаційна хвиля щодо мера Одеси-громадянина РФ Труханова – серйозний тест для держави Україна щодо намірів протистояти російській агресії на півдні України.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU