hronika.info
Игорь Головань
Все статьи автора
Мнения

Тотальне беззаконня в Україні складається з дрібниць

Законодавці досі міркують, яку б кандидатуру підібрати на пост генпрокурора.

Є думки, що претендент на посаду Генпрокурора може не мати юридичної освіти. На часі питання, чи потрібно генпрокурору вміння читати й писати. Адже у більшості випадків цілком достатньо навички намалювати щось схоже на підпис. А у якому саме місці паперу малювати підказати буде кому. Штат у прокуратурі чималий.

А тим часом у прокуратурі все буде як завжди.

А як завжди?

Відповідно до статті 214 Кримінального процесуального кодексу України, досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Положення про Єдиний реєстр досудових розслідувань, порядок його формування та ведення затверджуються Генеральною прокуратурою України (і затверджено наказом Генерального прокурора України N69 від 17.08.2012р.).

Відповідно до підпункту 4.1 пункту 4 розділу 1 Положення, відомості з Єдиного реєстру досудових розслідувань надаються у вигляді витягу

Відповідно до підпункту 4.3 пункту 4 розділу 1 Положення, до витягу з реєстру включається інформація про дату і час внесення відомостей про заяву, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення до Реєстру.

Однак фактично у витягах з Єдиного реєстру досудових розслідувань час не вказувався.

Програмісти, кажуть, не догледіли, І так зручно для слідчих та прокурорів не догледіли. Адже іноді проведуть який-небудь обшук до внесення відомостей до ЄРДР, але з витягу того не видно. Якщо все одним днем, звичайно.

Коли адвокат нашого об\’єднання Володимир Єфименко звернув увагу прокурорів на порушення закону, отримав відповідь, мовляв, так і бути, виправимо. Протягом року. Внесли у перелік.

А з таким ставленням підлеглих до закону і власних нормативних актів навіщо генпрокурору юридична освіта?

P.S. Хтось скаже – дрібниця. Хтось – вузьке питання, цікаве лише спеціалістам. Однак з таких дрібниць і складається тотальне наше беззаконня.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU