hronika.info
Арсен Аваков
Все статьи автора
Мнения

Цей чоловік доводив вірність Україні п\’ять місяців у полоні

Полковнику Чмілю, дякуємо Вам за сина!

251 патрульний поліцейський міста Суми сьогодні присягнув служити і захищати громадян, їх спокій та порядок. Уже з вечора 25 автопатрулів – цілодобово на вулицях міста. Ще близько 60 працівників апарату будуть забезпечувати технічні умови для бездоганної служби хлопців та дівчат.

7 листопада 2015 року, у день народження Національної поліції України, почався набір у патрульну поліцію міста Суми. Усього було подано 4100 анкет. Суворий відбір пройшли 270 осіб (один із 15-ти) і лише 251 з них – закінчили інтенсивний курс навчання.

У команді:

• 70 дівчат (27,5%);
• 194 особи з вищою освітою (77%);
• 35 учасників бойових дій.

У патрульній поліції сумчан є представник династії правоохоронців. Сьогодні склав присягу молодший лейтенант Андрій Чміль, син в.о. начальника Конотопського міськвідділу Національної поліції України, учасника бойових дій, кавалера ордена «Данила Галицького», командира зведеного загону УМВС України в Сумській області в зоні АТО Сергія Чміля.

Ця сім\’я родом із Макіївки Донецької області. Доля склалася так, що з 1999 року Сергій Чміль служить на Сумщині, а його син Андрій після армії повернувся на малу батьківщину – у Макіївку – і пішов служити в міліцію. Пройшов шлях від патрульного до оперативника карного розшуку. Останнє місце служби в міліції – оперуповноважений відділу по боротьбі з економічною злочинністю Макіївського міськуправління.

Коли терористи «ДНР» проголосили себе псевдореспублікою, перед донецькими міліціонерами постав вибір: служити «новій владі» або залишитися вірним присязі народу України. Андрій відповів чіткою відмовою. За цей вчинок йому пред\’явили звинувачення в шпигунстві, мотивуючи тим, що його батько – офіцер української міліції і бере участь у бойових діях.

Андрій Чміль був заарештований терористами «ДНР» і 5 місяців провів у полоні. Щоб зломити волю Андрія, йому імітували «розстріл» – одягали на голову мішок, виводили у двір і стріляли вище голови. Після тривалих переговорів і залучення правозахисних організацій все ж таки вдалося домогтися звільнення Андрія. Опинившись на волі, Андрій Чміль виїхав до Сум, подав документи в патрульну поліцію, пройшов відбір, навчання і сьогодні почав службу в рядах патрульної поліції.

Це – приклад честі, доблесті й справжнього патріотизму. Це – обличчя Твоєї нової поліції, майбутнє України та її правоохоронної системи!

На сьогодні в патрульній поліції Національної поліції України служить 11,5 тис. поліцейських.

Ми крок за кроком здійснюємо реформу.

Через два дні урочисто відкриємо патрульну поліцію в Слов\’янську і Краматорську, потім – Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному та Маріуполі. Це загони поліції з особливою місією: забезпечувати правопорядок у містах, які пережили страх і біль сепаратистського режиму, й одночасно допомагати відновлювати розорені будинки, зруйновані долі та віру в допомогу і захист держави.

Твоя нова поліція приходить до кожного міста, на кожну вулицю і до кожної людини – служить та захищає!

Ми віримо у вас, хлопці! Пишаємося і допомагаємо!

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU