hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Брехню спростували – Порошенко не користувався Intraco

Брехлива мильна булька лопнула.

\’\’Плохие новости скачут как блохи, а хорошие и так ясны?\’\’ – cлова з пісні Бориса Гребенщикова якнайкраще підходять для ілюстрації роботи українських ЗМІ сьогодні. Коли з\’явилося повідомлення, що офшорна компанія Intraco нібито торгує з Газпромом і при цьому оплачує польоти Президента – цю «новину» передрукували десятки тисяч джерел.

А от спростування, що це була не торгівля з Газпромом, а заправка кількох чартерів у аеропорту в Москві, розмістили лише деякі.

Сьогодні випадково розкопав ексклюзивне інтерв\’ю власника Intraco Management Limited Сергія Зайцева і з\’ясував, що Президент не користувався їхніми послугами взагалі.

Звичайно ж інтерв\’ю-спростування не стоїть на першій сторінці, бо давно з\’їхало вниз і жоден з сайтів, у тому числі моя улюблена УП, на нього не звернув уваги.

Процитую інформацію дослівно:

Вопрос: Прокомментируйте, пожалуйста, информацию в СМИ о якобы оплате Intraco услуг, связанных с политическими деятелями, в частности, с Петром Порошенко? Соответствует ли эта информация действительности? Если да, то получала ли Intraco компенсацию за оплату этих услуг?

Ответ: Intraco никогда не предоставляла услуг Порошенко. Петр Алексеевич раньше пользовался услугами GB Park, но не так часто, как, наверное, хотелось бы мне. Платил и летал, как все. Полагаю, ни у кого не возникает сомнений, что Порошенко может себе это позволить.

Вопрос: А после избрания президентом он продолжал пользоваться услугами?

Ответ: После избрания президент один раз летал самолетом компании GB Park. Кстати, после избрания, но еще до инаугурации. За этот рейс, как всегда, он заплатил из своего кармана

Іншими словами Порошенка звинуватили в тому, що після обрання, але до інавгурації (мабуть для польоту на саміт в Нормандію) він не скористався державним бюджетом, а заплатив зі своєї кишені.

Взагалі, якби це не було так сумно, то треба було б сміятися – брехлива мильна булька розтиражована ЗМІ лопнула, але чому цього майже ніхто не помітив?

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU