hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Провал голосування за реформу може стати поразкою Порошенка

Президентові не варто забивати гол у власні ворота.

Питання судової реформи виносити на розгляд українських парламентаріїв будуть тільки в тому випадку, якщо в Раді буде гарантовано 300 голосів. Адже інакше в разі провалу голосування це буде поразка Порошенка. В цілому ж головною проблемою судової реформи є кадри.

На сьогоднішній момент, оскільки судову реформу проголосовано в першому читанні, простору для маневру дуже мало — це перше. По-друге, я переконаний, що поки не буде гарантованих триста голосів народних депутатів за судову реформу, вона не буде виноситися на розгляд. Адже провал такого голосування буде сприйматися як політична поразка Президента, чого він, я думаю, не хоче. По-третє, якщо ми проаналізуємо всі сьогоднішні події через призму інформаційного простору, то зауважимо, що раз на тиждень або раз на два тижні ми бачимо повідомлення про якісь приголомшливі рішення суду. Причому вражають вони не в позитивному ключі. Це накладає певний відбиток. Це не може так далі тривати. Суд не може собі дозволити не відповідати на суспільні очікування в плані правосуддя.

Те, що суд відповідатиме суспільним очікуванням, зовсім не означає, що він повинен бути кишеньковим. Однак він обов\’язково повинен реагувати на існуючі суспільні виклики.

Четверте, у нас є суттєва проблема кадрів для судів. Я в питанні судової реформи швидше скептик, ніж оптиміст щодо її швидкої реалізації, швидкого втілення в життя. Якщо не буде гарантованих трьохсот голосів, то питання судової реформи не виноситимуть. Навіщо Президенту забивати гол у свої ворота? Не думаю, що він налаштований на щось подібне.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU