hronika.info
Виталий Портников
Все статьи автора
Мнения

Савченко – більш відповідальна, ніж багато хто з політиків-демагогів

Надія буде працювати для блага України.

Найулюбленіша тема російських пропагандистів останніми днями — нова «спецоперація» Володимира Путіна. Мовляв, президент Росії відпустив Надію Савченко, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні.

Савченко стане «головним болем» для Порошенка. Вона тільки прискорить процес краху української влади і держави. І тоді Путін в\’їде до Києва на білому коні.

Говориться це не тільки для того, щоб пояснити рішення російського президента помилувати людину, яку звинувачували в співучасті у вбивстві російських журналістів — правда, так нічого і не довели, але навіщо брехунам докази?

Один з основних мотивів подібних пояснень — безвідповідальність росіян, їхнє нерозуміння того, що таке справжня держава і її громадяни. Сама Росія таким державою не була ніколи. Ця територія — лише володіння чергового феодала і його жадібних наближених. Неважливо, як звуть правителя — Петро I, Катерина ІІ, Сталін, Путін.

Важливо, що його піддані нічогісінько не вирішують. Що все залежить від феодала. Якщо захоче реформ — прекрасно. Якщо захоче, щоб нічого не змінювалося — чудово. Якщо захоче вкрасти шматок території — чудово. Якщо захоче віддати — теж молодець.

Коли за Хрущова Крим передавали з РРФСР до УРСР — всі раділи. Коли Путін його вкрав — всі були щасливими Коли невдовзі Крим покладуть на місце — все будуть просто в екстазі. І в Росії, і в Криму. Такі люди. Кріпаки — від міністра до останнього бомжа.

Вільних людей в Росії вважають божевільними і виганяють. Або лікують. Навіть діагноз національний є — уповільнена шизофренія. Це коли людина раптом сумнівається в геніальності бовдура-правителя. Вигадано у СРСР!

Тому росіяни і вважають, що Савченко плювати на Україну. І всім іншим теж. Раз у нас немає царя — значить, може бути тільки хаос. І Надія повинна його тільки посилити.

Те, що Савченко може бути стурбована майбутнім держави, за яку вона готова була віддати життя, не є думкою, яка з\’являється в рабській голові. Але ж життя віддаєш за країну, яку любиш, а не яку хочеш зруйнувати на догоду власним амбіціям.

Тому я змушений засмутити і російських пропагандистів і тих у нашій країні, хто мислить в логіці «совка»: не буде ніякої міни уповільненої дії.

Савченко — куди більш відповідальна людина, ніж багато хто з українських політиків-демагогів. І вона буде працювати для блага країни, а не для демонтажу української державності.

Працювати з тими, хто цю країну представляє і хто її змінює — а не з честолюбцями, яким плювати на Україну і важливим є тільки власне майбутнє. Ця і є той рівень відповідальності, якого ми повинні вимагати від кожного, кому довіряємо.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

Добыча полезных ископаемых на морском дне является экономической необходимостью или опасностью?

OSHU

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU