hronika.info
Арсен Аваков
Все статьи автора
Мнения

Подробиці пілотного проекту системи автоматичної фіксації порушень ПДР

Зовсім скоро буде працювати не «пілот».

14 липня 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».

Законом передбачено введення в дію системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. Для реалізації положень Закону було створено робочу групу, до якої увійшли представники МВС, Нацполіціі, представники з інших зацікавлених центральних органів виконавчої влади (Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Державної регуляторної служби).

4 липня цього року в Києві запущено пілотний проект роботи системи автоматичної фіксації правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Мета проекту – автоматична фіксація порушень швидкісного режиму за допомогою сучасних камер, без участі поліцейського.

Камера фіксує перевищення швидкості. Після чого дана інформація передається в центр обробки даних Національної поліції. Отримана інформація обробляється оператором – поліцейським, з використанням наявних баз даних МВС. За результатами обробки виноситься електронна адміністративна постанова, що в подальшому буде направлятися власнику транспортного засобу.

Власникам транспортних засобів з державною реєстрацією постанова відправлятиметься Укрпоштою. Щодо транспортних засобів з іноземною реєстрацією – Держприкордонслужбі (з метою вручення адміністративної постанови особі, яка ввезла цей транспортний засіб на територію України).

На першому етапі роботи системи будуть використовуватися дані, отримані з встановлених камер в містах Києві (1 камера – вул. О. Теліги, 61) і Одесі (2 камери – транспортна розв\’язка «Клеверний міст»). Це тест. Всього ж по всій країні – в режимі реальної експлуатації-будуть встановлені тисячі камер.

Реалізація даного проекту допоможе створити повноцінну та ефективну систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху в Україні.

Це дозволить суттєво знизити рівень аварійності на дорогах, зменшити число загиблих і травмованих громадян.

Станом на сьогоднішній день в Україні збільшилася кількість ДТП на 26%. ДТП з постраждалими за 6 місяців: 2015 рік – 9,9 тис. осіб, 2016 рік – 12,5 тис. осіб.

Тільки за 6 місяців 2016 року в ДТП загинуло 1,5 тисячі наших громадян.

Лише за 6 годин тестового режиму 3-х камер зафіксовано порушень на суму штрафів близько 3 млн.грн! А якщо цих камер буде 5000?! Для того, щоб був порядок і комфорт на дорогах, доведеться зайнятися самодисципліною – кожному з нас. Це один з кроків цивілізованості, який доведеться зробити! МВС зробить незалежну, добре працюючу систему – з Мінінфраструктури – якісні дороги, а з водіїв – дисципліна!

Домовилися!?;)

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU