hronika.info
Тарас Возняк
Все статьи автора
Мнения

Російська п’ята колона у Польщі

Про трагічні події на Волині.

«Відомі за прізвищами люди кілька років систематично працюють на те, щоб Перемишль перетворився на таку гарячу точку в складних польсько-українських стосунках, як Косовська Мітровіца між сербами та косовськими албанцями. Їм це виходить щораз краще.» – пише FB спільнота «Російська V колона в Польщі».

Зараз всі, кому не ліньки з висоти чи низин свого досвіду, часто нефахово і безвідповідально, взялися коментувати чергове пікове загострення українсько-польських стосунків. Всі раптом стали спеціалістами з подій на Волині 1943 року.

А це тільки фрагмент широкої кампанії, яка триває навіть не роки а десятиліття. І епіцентром цієї кампанії є не власне Волинь, а Богу душу винне містечко Перемишль, де нашими воріженьками і нами нерозумними з обох боків й створена платформа українсько-польського багаторічного протистояння.

Зараз ми маємо пік протистояння не лише тому, що нам самим бракує розуму, не тому, що внутрішнє політичне протистояння і в Україні, і у Польщі домінує і нам державними інтересами, і над міжнародними стосунками обох країн, а головно тому, що режим Путіна, не добившись зняття санкцій, не розколовши НАТО, отримавши ЄС+ – тобто більш консолідоване в перспективі ЄС + рішуче наставлену проти його реваншизму Британію, кидає на антизахідний фронт свої останні батальйони.

Особливо ті, яких не шкода – в тім і російську V колону у Польщі. Ну і наших «патріотів» свого розливу кине на зловредних поляків невдовзі…

Джерело

Рекомендуем прочитать

Ледниковые периоды на Земле: сколько их было и смогут ли люди пережить грядущие

Георгий Юрьев

Ученые выяснили, почему люди зевают: это имело важное значение для наших предков

Георгий Юрьев

Украина рискует остаться без бензина: как исправить ситуацию

Анна Мартынова

1 комментарий

Львівянин 13.10.2016 в 23:53

На жаль, засоби впливу на "маси" у нас надолугі, як і багато чого іншого. Цілком завалено і віддано ворогу вплив на зону АТО і Лугандонію телебаченням. Ті можуть, ми нездатні. Те саме і з проблемою війни за територію західної України між нами і поляками до, в час і після війни. Нема нічого такого, щоб воно дійсно зацікавило загал чи в прозі, чи в науково-історичних стрічках. І перш за все то має бути широка правда, а не така собі фрагментарність. Люди відчувають однобоку фальш.Зрештою, нема і детальної білої книги про наші жертви тих часів. Включаючи, скажем, і замордованих на перевалах захисників Карпатської України у 1939 році… Тому по нашій історії і топчуться, кому не лінь.

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.