hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Ще раз про Е-декларування

А також про поразку в війні.

Пам\’ятаю 1985 рік, коли я, ще першокурсник, вже добре знав, що значить Афганістан, адже похоронки з війни приходили й до України. Стаття Леніна «О поражении своего правительства в империалистской войне» тоді мене зачепила настільки, що я чи не вперше відчув, яку пропагандистську муть нам намагаються засунути в голову на лекціях з історії КПРС.

Стаття в УП «Чому Захід має відмовити Порошенку у фіндопомозі та безвізовому режимі» є не менш парадоксальною, ніж одіозна робота Леніна. Як справжня пропаганда вона мимоволі зміщує акценти, починаючи від самого заголовку.

Зверніть увагу – заголовок вже програмує на брехливу тезу нібито Захід надає безвізовий режим, але не всій Україні, а… Петру Порошенку. Так ніби у цьому безвізовому режимі зацікавлений виключно Президент.

За даними звіту Єврокомісії навіть у буремному 2014 році українцям видано 1 360 000 шенгенських віз. Більш свіжої статистики я не маю, але сумнівно, щоб число виданих шенгенів упало менше мільйона. Хочу відзначити, що переважна більшість цих віз є туристичними короткостроковими.

Тепер перечитайте ще раз заголовок, де автори закликають не надавати безвізовий режим. Перечитайте, бо насправді це зачепить не лише Президента, але й понад мільйон громадян України.

Ще більш неадекватним виглядає заклик не надавати фінансову допомогу. Опустимо, що фінансова допомога надається, нібито, не державному бюджету, а Петру Порошенку – це настільки абсурдне твердження, що його навіть не потрібно спростовувати.

Звертаю увагу на інше – отримання фінансової допомоги від Заходу стосується інтересів вже не одного мільйону, а всіх 45 мільйонів українців. Фіндопомога – це не тільки утримання стабільності гривні, що відповідно стримує зростання цін. Макрофінансова допомога має прямий вплив на обороноздатність та національну безпеку.

Невже політичні дискусії та політична лють у нас дійшли того рівня, що хтось бажає поразки Україні в цій жахливій війні?

І тут самий час повернутися до заяв Володимира Леніна, які так обурили мене ще на першому курсі. Понад 100 років тому в Женевській газеті «Соціал-демократ» вийшла його стаття «О поражении своего правительства в империалистской войне»

15 липня 1915 року Володимир Ленін писав: «Революционный класс в реакционной войне не может не желать поражения своему правительству. Это – аксиома. И оспаривают ее только сознательные сторонники или беспомощные прислужники социал-шовинистов»

Що ж, на відміну від авторів «Європейської правди», я антикомуніст і належу до тих, кого б точно критикував Ленін, бо я не бажаю поразки своєму уряду в українсько-російській війні.

Час ставати дорослими і усвідомити що в країні живуть не лише чиновники, які уникнуть електронного декларування.

Та й чи уникнуть – це також питання. 11 серпня Президент дав чіткий політичний сигнал на підтримку Е-декларування. А 15 серпня прем\’єр-міністр адекватно відреагував серією управлінських рішень.

Таким чином є політична воля для вирішення проблеми, яка обурює не тільки авторів Європейської правди, але й Президента, поразки якому вони так бажають.

Обговорюючи цю статтю, несподівано отримав інформацію, яку написала відомий медіа-експерт Марійка Мицьо, з США, яку я знаю вже багато років. За її словами Європейська правда два місяці тому завершила реалізацію останнього гранту.

В такому разі, на відміну від ЄП, я щиро бажаю отримання Європейською правдою нової «фінансової допомоги», тобто нового гранту.

Бажаю, бо мене завжди насторожує невідоме фінансування, на відміну від грантової підтримки Євросоюзу, яка завжди прозора.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU