hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Про одноразове декларування

А також чесність в політиці.

Законопроект про одноразове декларування, який намагаються подати як чергову зраду, за моєю інформацією, не розробляли в АП.

Українська правда у першому рядку повідомлення пише, що законопроект розробили народні депутати Податкового комітету. Однак вже в другому реченні стверджує, що цю розробку координували з АП.

Між «координували» і «розробляли» – прірва, але, власне, мій блог не про це.

Зміст законопроекту такий, що під ним мали б підписати всі чесні політики, які залишилися у Верховній Раді та поза нею.

Бо випадок з Сергієм Лещенком, який так вразив громадськість, не виняток – це сумне правило життя в Україні. Бо в нас за 25 років склалася економіка тотальної брехні, де майже кожен намагається приховати частину доходів та статків з різних причин.

Зрозуміло, що кожен, хто приховує, виправдовує себе і свій вчинок.

Тим часом зарплати в конвертах, які ви отримуєте, – це уникнення сплати ЄСВ (податку на пенсії) та податку на доходи фізичних осіб.

Хто може похвалитися, що 100% зарплати завжди отримував тільки легально?

Що будь-які додаткові доходи чи гонорари одразу вносив до декларації, щоб чесно заплатити з додаткового доходу ПДФО?

Звичайно, у кожного все відбувається на різному рівні. І якщо олігарх виводить у офшори сотні мільйонів, то Сергій Лещенко «позичає» у друзів лише пару мільйонів, а ну а пересічна київська бабця Ганя, здаючи свою квартиру, не декларує лише кілька сотень.

А як бути з політиками – тими, хто заховав своє майно, добре розуміючи, що опозиція до ВІктора Януковича може закінчитися для них повною конфіскацією?

Як бути з бізнесменами – тими, хто роками спостерігаючи крадіж коштів бюджету, вирішив, що на розкрадання чесно зароблені гроші через податки чиновникам не віддасть, а тому вивів їх у бізнес або на рахунки банків інших країн?

Що робити з кількома мільйонами заробітчан, які відкрили собі рахунки, а часом і купили квартири за кордоном, залишаючись громадянами України?

Всіх посадимо? Ви впевнені, що залишиться кому охоронять?

Вимагати покарання за приховування статків треба і можна, якщо статки набуті корупційним шляхом. На мій погляд, єдиним обмеженням для дії такого закону є оголошення підозри в кримінальному провадженні

Як повернутися до нормальної економіки? Перш за все припинити брехати самим собі. Бо чесність – найкраща політика.

Тож коли ви чуєте, що в Україні найнижчий у Європі рівень зарплатні, то маєте чесно додавати – легальної зарплатні.

Після Пакету економічних реформ, який запропонував Віктор Пинзеник всередині 90-х років, де було чесно заплановано підняти пенсійний вік – цей законопроект – перша спроба не брехати одне одному.

На жаль, його не розробляли у Адміністрації Президента, можливо узгоджували з кимось, щоб добитися підтримки фракції БПП. Деталі не знаю.

Але на мій погляд, його мали б розробити спільно в АП представники всіх без винятку політичних партій – інакше ми не відновимо чесну країну.

І першими, хто поставив би свої підписи серед авторського колективу, мали б бути Сергій Лещенко і Світлана Заліщук.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

Добыча полезных ископаемых на морском дне является экономической необходимостью или опасностью?

OSHU

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU