hronika.info
Арсен Аваков
Все статьи автора
Мнения

Що означає імператив презумпції правоти поліцейських

Повага до законності розширює громадянські свободи.

Імператив презумпції правоти поліцейських – повинен стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуй!

І справа тут не в необхідних до прийняття законодавчих поправках, що відповідають досвіду розвинених світових демократій. Справа в тому, щоб суспільство прийняло це правило – як необхідне правило для власної безпеки, як своє!

Це обмеження громадянських свобод? Ні! Це правило безпеки – через процедуру порядку лише на дуже короткий час, відстрочує права громадянина на апеляцію дій поліцейського.

Це висока відповідальність і високі права для поліції? Так! Але іншого шляху немає.

Змінюється, реформується поліція – повинна та буде отримувати і більше прав, і більше довіри суспільства. Іншого шляху побудови ефективної правоохоронної системи немає. Потрібно вдосконалювати поліцейські сили, розширюючи їх рівень як компетентності, так і відповідальності за забезпечення свобод кожного. Розширюючи апріорі рівень довіри.

Повага до правил, законності і процедур – лише розширює громадянські свободи.

Презумпція правоти поліцейського – повинна працювати, як це відбувається в Німеччині, США, Великобританії, Франції, Італії, Канаді та багатьох інших країнах…

Презумпція правоти поліцейського (спочатку підкоряйся – потім оскаржуй) – один з інструментів побудови системи колективної внутрішньої безпеки!

У пакеті законодавчих ініціатив щодо забезпечення безпеки, що готується до внесення в парламент, МВС буде пропонувати парламентаріям імплементувати цю норму в законодавчому полі.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU