hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Стосунки з Росією і так погані

Візовий режим на них серйозно не вплине.

Ініціатива щодо введення візового режиму з Російською Федерацією – це реакція на затримання в Росії українського журналіста Романа Сущенка, якого звинуватили в шпигунстві. Це затримання стало свого роду каталізатором.

Про необхідність введення візового режиму з Росією політики говорили і раніше. Але при цьому треба не забувати про українців, які, часто нелегально, працюють у Росії. За різними оцінками, їх в Росії – близько 4 мільйонів осіб.

У випадку візового режиму і, вочевидь, Москва цей варіант прораховувала, будуть організовуватися масові депортації українців. Людей можуть використати в якості інструменту гібридної війни. Адже вони живуть у російському інформаційному середовищі. Якщо їх позбавлять роботи в Росії, проведуть ідеологічну накачку і повернуть в Україну, то це спричинить достатньо серйозні проблеми.

Щодо економічних втрат, то всіх, які могли, ми вже зазнали. Економічні відносини з Росією згортаються не перший рік. Товарообіг, як зазначив Петро Порошенко, впав у 5 разів.

Навряд чи рішення про візовий режим будь-яким чином вплине на врегулювання конфлікту на Донбасі.

Росія постійно демонструє, що не прагне до будь-яких переговорів по врегулювання ситуації на сході України. Мінські умови малодієві, тому оглядатися на них потрібно, але не треба абсолютизувати.

Розрив дипломатичних відносин із Росією не призведе до ще більшого погіршення стосунків між двома країнами, яких і так практично немає. Але той, хто це ініціює, переконаний він, в очах світової спільноти виглядатиме менш конструктивним. Тому Україна собі цього дозволити не може.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU