hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Горбатюк без доган не прискорюється

«Постраждалий слідак» проігнорував вимоги ГПУ.

Оскільки через ЗМІ почали розганятися ображені репліки замало не постраждалого «трудяги і чесного слідака», який, нібито, не хотів виконувати незаконних вказівок начальства, я вирішив поцікавитися протилежною точкою зору, не сподіваючись, що журналісти її самі знайдуть.

Мої джерела в ГПУ говорять, що дисциплінарне покарання накладене на Горбатюка за систематичне неналежне виконання своїх обов\’язків у розслідуванні злочинів проти Майдану.

Наприклад, за результатами перевірки виявилось, що за всі роки роботи групи слідчих жодного кримінального провадження про злочини вчинені колишніми високопосадовцями (Януковичем і його камарільєю) Сергій Горбатюк не направив до суду.

При цьому Сергій Горбатюк свідомо проігнорував вимоги керівництва ГПУ щодо активізації розслідування.

Встановлено, що у справах проти колишніх високопосадовців Департамент Сергія Горбатюка слідчі дії не виконувалися, допити не проводилися, обшуки та тимчасові доступи до документів та речей не ініціювалися.

Єдиний обшук у маєтках Андрія Клюєва та Володимира Сівковича, який проводився на початку липня, був ініційований генеральним прокурором. Та й то слідча група чомусь помилилася адресою і заявилася до Олега Ляшка.

Між іншим у ГПУ стверджують, що обшук був надзвичайно результативним. Не зрозуміло одне – чому його не провели раніше?

Сергій Горбатюк необгрунтовано забороняв слідчим складати та погоджувати клопотання до суду для започаткування спеціального заочного розслідування.

Мене особисто найбільш обурює те, що Сергій Горбатюк, нібито, прямо заборонив слідчим проведення заочного розслідування щодо шести осіб, які підозрюються у причетності до вбивств 77 майданівців.

Сприймайте це як протилежну точку зору, бо впевнений, що до вечора ми почуємо з різних інформаційних каналів з десяток його традиційних захисників.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU