hronika.info
Тарас Березовец
Все статьи автора
Мнения

Росія підкуповує західних журналістів

Це було і у Бельгії, і Голландії.

Причина лояльності західних медіа щодо війни поміж Україною та Росією криється в об’єктивності, що закладена в західних медіа. Ці журналістські стандарти, так звані стандарти ВВС, як інструмент інформаційної війни активно використовує Росія. А стандарти, зокрема, полягають в нейтральних заголовках і ярликах для змалювання бойовиків. Наприклад, замість слова «сепаратист» чи «терорист» використовують «проросійський». Тому і йде дезорієнтація стосовно причин конфлікту на сході України і замість того, щоб писати, що це війна між Україною і Росією, західні медіа називають її громадянським конфліктом.

Друга причина. Це реальний підкуп західних журналістів. Протягом останніх десять років Росія скуповує редакції, журналістів, експертів. Особливо це характерно для Німеччини, Чехії, Угорщини, країн Балтії, Іспанії, Італії. Яким чином їх скуповують? Пропонують пакет так званої лояльності. Це запрошення на тижневі міжнародні конференції, які проходять на Сейшелах чи в Карибському басейні під невиразною назвою.

Особливо це було у Бельгії і Голландії під час голландського референдуму, коли просто кешом роздавали гроші, зокрема голландським експертам, щоб ті валили референдум по Україні. Цим займались росіяни.

Третя причина полягає в тому, що сама Україна неактивно просуває свої інтереси. Політика, якою мало б займатися Міністерство інформації – повністю провалена. Коли американці проводили масштабні операції, «буря в пустелі», чи в Афганістані проти талібів, вони доводили до мас обмежену інформацію, але притому давали її оперативно. Якщо подивимось, що дає наша прес-служба АТО – це просто ганебно. А терористи працюють дуже активно. У їхньому «міністерстві інформації пропаганди ДНР» працює 160 людей і роблять розсилку на тисячі емейлів.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU