hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Щоденні наскоки нардепа на генпрокурора мають пояснення

Лещенко не може пояснити походження мільйонів.

З цікавістю очікую Е-декларацію Лещенка. Шкода, але боюсь він не напише правди про походження 7,5 млн на придбання своєї квартири 192 метри у центрі Києва.

Цікаво було б дізнатися і про майбутні мільйонні доходи народного обранця, які дозволять йому провести ремонт настільки великої площі та купити до неї достойні меблі. Враховуючи низьку зарплату народного депутата будь-який банк визнав би його банкрутом з такими велетенськими боргами в які він нібито вже заліз.

Якщо серйозно, зі сторони видно, як видатний борець з корупцією у минулому і журналіст, якого всі поважали, борсається мов у тенетах, відчайдушно намагаючись перевести розмову з себе на інших.

Тим часом у Верховній Раді не повірили у версію походження мільйонів Лещенка. Виконувач обов\’язків голови Регламентного комітету Павло Пинзеник звернувся до ГПУ з проханням дати правову оцінку бездіяльності НАБУ.

«На мій погляд існує вірогідність систематичного одержання Лещенком незаконної винагороди за діяльність в якості народного депутата, в інтересах певних осіб, в тому числі, ризик фінансування С.Лещенка з російських джерел, зацікавлених у підриві національної безпеки України», – пише Пинзеник.

Як бачимо, не виключено, щоденні наскоки Сергія Лещенка на генерального прокурора мають своє пояснення – випереджуючий удар. Але, якщо говорити по суті, хіба не повинен справжній борець з корупцією, яким себе по інерції вважає Сергій Лещенко, бути кришталево чистим у власних фінансах?

Більш філософське питання чи може боротися з корупцією тіньовий мільйонер? Навіть якщо повірити, що мільйони позичені, їх доведеться десь заробити, щоб повернути.

Найбільш сумне у цій історії те, що у бажанні перевести розмову про свої провини, на провини інших, Сергій вийшов за межі здорового глузду, заявивши, що Юрій Луценко збирається балотуватися в Президенти. Як політтехнолог я його розумію – теоретично така заява мала би розсварити діючого президента і генпрокурора.

Але я також розумію, що найбільше цьому аплодуватимуть соратники Віктора Януковича справи проти яких починає реально активізувати Генеральна прокуратура за наполяганням Юрія Луценка.

Наостанок, хочу повторити питання, яке без відповіді прозвучало в програмі Романа Чайки на 5 каналі до Сергія Лещенка – чому такий борець з олігархами, (яким досі себе вважає Лещенко), по-дружньому йде в ресторан з російським олігархом Григоришиним?

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU