hronika.info
Арсен Аваков
Все статьи автора
Мнения

Податковий потенціал грального бізнесу повинен бути в бюджеті

Це – 300 млн. доларів США.

Ігорка… всі ці нескінченні павільйони і підвали… миттєві лотереї, ігрові автомати, замасковані під Інтернет-клуби та без будь-якого маскування… з мінімальним забезпеченням законодавчого поля і ті, що нахабно працюють до першого перевіряючого, для якого вже заздалегідь приготували конверт з грошима…

Коли поліція, податківці та прокурори «виносять» зали «ігорки», вилучають ігрові автомати, закривають зали – тіньові оператори грального бізнесу особливо не переймаються… ці витрати закладені в кошторис… Ще б пак, адже прибутковість така, що кожен працюючий автомат окупає себе за тиждень роботи… верхній оператор компенсує «постраждалим» втрати, потім в судах «вирішує питання» і вилучене обладнання через місяць-інший повертається в обіг…

Доповнює картину той факт, що крім поодиноких операторів, – ніхто НЕ ПЛАТИТЬ ПОДАТКІВ ДО БЮДЖЕТУ!

Якщо до цього додати наявність на місцях – на жаль – все ще не оновлених правоохоронців, від поліції до податківців і прокурорів, то картина маслом «Приїхали».

Суцільні поняття, терміни в лапках, розмови і пересуди, мільйонні обороти у тіньових ділків використовують потворну слабкість державної системи в цьому сегменті.

Чому так? Тому що більше двох років гуляють по кулуарах Мінфіну і Ради законопроекти, якими встановлено обмеження ліцензування і порядок на цьому, такому гарячому, сегменті ринку споживчих послуг, пов\’язаному з азартними іграми. Немає повної заборони, немає повного порядку – що за наймиліше середовище для кримінального грошового тіньового обігу!

Я вже не кажу про підпільні казино. Їх «накриваємо» регулярно, два-три на місяць, іноді разом з «кришуючими» їх поліцейськими, іноді з чиновниками і служивими з сусідніх служб. Дістало вже. Це боротьба з вітряками.

Звертаюся до Верховної ради із закликом: невідкладно розглянути законопроекти і прийняти будь-який проект – визначаючий правила, обмеження на цьому ринку і той, що поверне цей тіньовий грошовий потік під контроль держави!

Нам потрібні ці податки! Я оцінюю недоплачені податки в бюджет з сектора «ігорки» в суму, не менше 300 млн. доларів США. Може, досить валяти дурня, товариші лобісти і контр-лобісти!? Чи не час навести порядок?!!

Тепер конкретніше. М.С.Л., Патріот-компанії, що діють на ринку «ігорки», – ваша робота стала незаконною в Україні, в зв\’язку з введеними РНБО санкціями щодо компаній, які мають кінцевих бенефіціарів із країни-агресора.

Згідно з рішенням експертів ДНДЕКЦ МВС, компанії «Лото», «Мережа», «В Мережі», «Олімпійське лото», «Дрім-лото», «Золотий тріумф», «Фаворит», «Фурор», «Спортліга» і ряд інших – є компаніями, що діють поза чинними законодавчими нормами. Всі точки цих операторів, підлягають закриттю.

Компанії ПАТ «Державний ощадний банк України» та ПП «Українська Національна лотерея» (ПП «УНЛ»), які мають відповідні перехідні листи Мінфіну, за фактом закінчення терміну раніше виданих ліцензій зобов\’язані у двотижневий термін подати в органи поліції перелік пунктів своєї мережі, як власної, так і діючої за договором.

Паралельно необхідно подати до Податкової адміністрації інформацію з обліку податків.

Розчищення «авгієвих стаєнь» нами починається через два тижні – вже в котрий раз! Прохання всім легальним операторам підготувати дозвільні та податкові документи. Іншим – закритися… від гріха…

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU