hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

У Януковича все більше адвокатів

Судити Януковича може тільки Сергій Лещенко.

Такий несподіваний висновок напрошується після прочитання його останнього блогу на УП. Зокрема Лещенка обурило, що Юрій Луценко, як пише Сергій, є «одночасно і процесульною особою в справі Януковича, і потерпілим, і свідком.» На цій підставі, за словами автора, адвокати Януковича можуть звернутися до Європейського суду з прав людини.

Однак, Сергій не розуміє, що потерпілими від дій Януковича є всі учасники Євромайдану, а не тільки Юрій Луценко. Бо ми усі втратили як не друзів, то побратимів та однодумців.

То може тепер кожного з нас треба також вважати необ\’єктивним?

Висунення звинувачення Віктору Януковичу – довгочікуване. Це перший випадок, коли екс-президент перебував у полі досяжності української прокуратури.

Можливо це не потрібно народним депутатам, які не були на Євромайдані, але це потрібно було зробити заради справедливості, заради самоповаги, в пам\’ять про Небесну сотню і щоб почувати себе людьми.

Тому я повністю розумію Юрія Луценка, який після офіційної частини звинувачення сказав:

«А тепер не як генеральний прокурор. Я звинувачую Януковича як українець у тому що він відкрив двері агресивній війні проти нашої держави. У тому, що він зруйнував суверенітет держави, якій присягав на Конституції. У тому, що в результаті було вбито 2 263 військовослужбовців України, 8 394 (бійців) поранено, 1 мільйон 700 біженців. Не облікована кількість біженців і поранених цивільних – це все на совісті того, хто сміє сьогодні брехати в очі українському народу», – заявив Луценко.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU