hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Причини конфлікту між «генпрокуратурою» і «МДБ ЛНР»

Про контрабандні війни.

Фактично, йдеться про оголошення стану війни між «генеральною прокуратурою ЛНР» і «МДБ ЛНР». Конфлікт між «силовими структурами» самопроголошеної «республіки» має виключно матеріальну основу. Йдеться про бажання кожної зі сторін конфлікту, а саме: «генеральної прокуратури ЛНР», яка діє за підтримки Плотницького і «МДБ ЛНР», яке очолює колишній співробітник СБУ Л.Пасічник, встановити монопольний контроль за видобутком вугілля, контрабандними потоками з території і на територію РФ та України.

У самопроголошеній «ЛНР» набирає обертів протистояння між співробітниками так званої «Генеральної прокуратури ЛНР» і «МДБ ЛНР».

Як повідомлялося раніше, 28 березня 2016 року відбулася апаратна нарада «Ради міністрів ЛНР», на якій Плотницький дав доручення керівникам силових структур припинити постачання контрабандного палива в «республіку». «Генеральній прокуратурі ЛНР» в ході проведення операції «Стоп, контрабанда» відведено ключову, координуючу роль, яка визначала пріоритетні напрямки під час проведення цієї операції.

«МДБ ЛНР» та її очільник Л. Пасічник усунуті Плотницьким від проведення операції по боротьбі з контрабандою на територію самопроголошеної «республіки». Справа в тому, що свого часу головний «чекіст» самопроголошеної «ЛНР» Леонід Пасічник обіймав посаду начальника підрозділу по боротьбі з контрабандою головного відділу управління СБУ в Луганській області. Роботу по «профілю» Пасічник продовжив і в якості «міністра державної безпеки ЛНР».

Між «генеральною прокуратурою ЛНР» і «МДБ ЛНР» розгорнулася справжня війна за контроль над контрабандними потоками з території і на територію РФ та України.

Так, 07.10.2016 року співробітниками «генеральної прокуратури ЛНР» спільно зі співробітниками «фінансової поліції» так званого «державного комітету податків і зборів» в ході проведеного рейду у Краснодонському районі, поблизу кордону з Російською Федерацією, було виявлено дві бази зберігання та перекачування паливно-мастильних матеріалів, ввезених на територію «ЛНР».

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа», нелегальні бази зберігання і перекачування контрабандних ПММ існували ще за часів України. Бази функціонували завдяки силовому прикриттю з боку корумпованих співробітників СБУ, які здійснювали контроль і приймали безпосередню участь у фінансових схемах щодо реалізації контрабандного палива. Наразі контроль за діяльністю бази і реалізацією контрабандних ПММ здійснювався співробітниками «МДБ ЛНР».

«МДБ ЛНР» не змусила себе чекати з відповіддю. 7 листопада, після отримання хабара в розмірі 15 тисяч рублів, співробітниками «МДБ ЛНР» був затриманий помічник прокурора Слов\’яносербського району «генеральної прокуратури ЛНР» Сумін Костянтин Олегович. Примітно, що затримання Суміна відбулося у день, коли співробітники «генеральної прокуратури ЛНР» відзначали своє «професійне свято».

17 листопада співробітники прокуратури Слов\’яносербського району звітують про проведення заходів, спрямованих на попередження і припинення фактів незаконного обігу підакцизної групи товарів, а також продовольчих товарів на території самопроголошеної «ЛНР».

19 листопада 2016 року на офіційному сайті «генеральної прокуратури ЛНР» з»являється інформація про те, що «слідчим управлінням генеральної прокуратури ЛНР щодо Суміна Костянтина Олеговича порушено кримінальну справу». Сам Сумін звільнений з органів прокуратури і відносно нього обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Разом з тим, повідомляється, що «за фактом неправомірних дій під час реалізації оперативної інформації з боку співробітників держбезпеки, «генеральною прокуратурою» на адресу «МДБ» направлено подання про усунення причин і умов, що сприяють цьому».

Утім, «генеральна прокуратура ЛНР» вирішила не обмежуватися лише поданням на адресу «МДБ ЛНР». Протягом останнього календарного тижня листопада відбувається низка нарад так званих «районних прокуратур».

Так, наприклад, 25 листопада 2016 року за ініціативою прокурора міста Свердловська Іорганского Г.П. відбулася координаційна нарада з керівниками правоохоронних органів. 29 листопада 2016 року під керівництвом самопроголошеного «прокурора Краснодонської міськрайонної прокуратури» Обухова М. А. проведено аналогічну міжвідомчу нараду так званих «керівників органів державної влади, правоохоронних і контролюючих органів міста Краснодона та Краснодонського району.»

У порядку денному обох нарад одне ключове питання — «порядок взаємодії органів державної влади, правоохоронних і контролюючих органів у питаннях припинення ввезення товарів на територію ЛНР поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю (контрабандним шляхом), а також реалізації даної групи товарів, в тому числі підакцизних на внутрішньому ринку регіону «.

Після проведених районними прокурорами самопроголошеної «ЛНР» нарад співробітниками «Міністерства державної безпеки ЛНР» 2 грудня 2016 року в Краснодонському районі було виявлено перевалочну базу контрабандних товарів, де виявили та вилучили шість тисяч пачок сигарет загальною вартістю 180 тисяч рублів. Примітно, що база «працювала» під патронатом «прокурора Краснодонської міськрайонної прокуратури» Обухова М. А.

Фактично, йдеться про оголошення стану війни між «генеральною прокуратурою ЛНР» і «МДБ ЛНР». Конфлікт між «силовими структурами» самопроголошеної «республіки» має виключно матеріальну основу. Йдеться про бажання кожної зі сторін конфлікту, а саме: «генеральної прокуратури ЛНР», яка діє за підтримки Плотницького і «МДБ ЛНР», яке очолює колишній співробітник СБУ Л.Пасічник, встановити монопольний контроль за видобутком вугілля, контрабандними потоками з території і на територію РФ та України.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», з боку співробітників «МДБ ЛНР» по відношенню до керівного складу «генеральної прокуратури ЛНР» планується проведення низки «відплатних дій», які будуть включати в себе як оперативну так і силову складову.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU