hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Санкції ЄС продовжені знову в останній раз

Як завжди, суцільна «зрада».

Настільки перекручений заголовок завдячує колишньому міністру закордонних справ уряду Азарова Костянтину Грищенку. Рівно півроку тому 4 липня в ефірі 112 каналу, він гаряче переконував, що санкції проти Росії ЄС продовжує останній раз.

Враження темника виникло у мене ще після перегляду інтерв\’ю з колишнім міністром економіки Віктором Сусловим, який аналогічно передрікав, що літнє продовження європейських санкцій є мабуть останнім.

Без малого десяток менш відомих експертів говорили теж саме і не тільки в ефірі 112, а на багатьох сайтах та в сотнях публічних виступів.

Це варто пригадати, щоб показати як скоординовано працює антиукраїнська пропаганда, якій, на жаль, піддаються багато цілком розумних і патріотичних людей.

Тоді, влітку, півроку тому, коли нас переконували у неминучому знятті санкцій, серед причин вказували нібито, «провал» української дипломатії і «програш» в інформаційній війні.

Суцільна «зрада» як завжди.

Але вчора, 15 грудня, санкції ЄС проти Росії були продовжені знову. Паче того Великобританія і Польща закликали їх посилити через трагедію у Алеппо.

Висновки з цієї історії прості – практика є критерієм істини. Оскільки прогнози Костянтина Гриценка, Віктора Суслова та інших «пророків» катастрофічно не збуваються, чи ж варто їм довіряти?

Українська дипломатія блискуче справилася з завданням, не треба її недооцінювати та принищувати. І досить посипати голову попелом – незважаючи на величезні ресурси, які витрачає Росія в інформаційній війні, поки-що вона її програє.

Інакше економічні санкції були б вже скасовані.

Інакше світ співчував би не Україні, а маріонеткам Москви, що правлять на окупованих територіях і проводять переговори з нашими політично-недосвідченими нардепами.

Тим часом продовження санкцій ЄС щодо Росії свідчить, що Європа і далі консолідовано підтримує відновлення територіальної цілісності України. І не забуваймо, що ЄС карає санкціями Росію за невиконання Мінських домовленостей.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU