hronika.info
Алексей Гарань
Все статьи автора
Мнения

Зовнішня політика: розуміємо виклики, не применшуючи здобутків

Ми побачили суттєву модифікацію позиції Трампа.

У мене був день зовнішньополітичних коментарів:

1) Серед беззаперечних здобутків: санкції продовжено (при цьому Київ не здійснив жодної поступки з політичних аспектів мінського процесу), дві резолюції ПАРЄ, де прямим текстом йдеться про «російські війська» і «агресію Росії»), резолюція ГА ООН по правам людини у Криму.

Серед незавершеного, але дипломатично розблокованого: тристороннє рішення ЄС, Україна, Нідерландів щодо асоціації з ЄС, де Київ знову ж таки нічим не поступився; після рішення ЄС по відповідному механізму розблоковано шлях до безвізу. Політичні аспекти врегулювання на Донбасі не можуть йти попереду безпекових.

2) Непевності, пов\’язані з політикою адміністрації Трампа. Але вже зараз, як і передбачали експерти, ми бачимо суттєву модифікацію позиції Трампа і зокрема жорсткі висловлювання щодо Росії майбутніх «силовиків».

3) Щодо розміщення американського контингенту у Польщі, мені доводилося пояснювати у тому числі і кореспондентці Radio France International, що це робиться в межах спільного натівського рішення, а не лише рішення Обами (вона, до речі, не знала про Будапештський меморандум і попросила пояснити для слухачів, а що таке «гібридна війна»).

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU