hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Борці з корупцією втрачають довіру

Антикорупційна прокуратура поставлена у безвихідь.

У журналістиці давно взяв за правило – описувати події свідком яких я був сам, або свідками яких були інші, з обов\’язковим посиланням на джерело.

Розумію, що Віталій Шабунін не журналіст і не переймається якоюсь там журналістською етикою, і все ж таки, мене такі блоги вражають:

В.Шабунін: Натомість, САП пішла за класичним сценарієм ГПУ, який ми спостерігаємо у більшості ТОП-кейсів ЦПК: на етапі оголошення підозри починаються торги з фігурантами провадження і справа до суду взагалі не доходить.

Якщо Віталій має докази таких торгів – це 100% корупційний злочин, тож треба негайно написати заяву до Національного Антикорупційного Бюро України (НАБУ).

Якщо таких доказів немає – хто повірить, коли наступного разу хлопчина буде кричати «вовки-вовки»?

По суті цієї справи Назар Холодницький вже писав, що вимагає від НАБУ більш якісної доказової бази і це зрозуміло, адже воювати в суді з високооплачуваними адвокатами МАУ доведеться саме прокурорам САП, а не детективам НАБУ.

Що ж напишуть «борці з корупцією», коли через недостатні докази САП цю справу програє? Спробуємо вгадати – скажуть, що це таємна домовленість з олігархом?

По суті, антикорупційну прокуратуру поставили у безвихідь:

або прийняти зібрані докази і оголосити підозру, щоб потім з високою ймовірністю програти її в суді і бути звинуваченими у співпраці з олігархом;

або вимагати більших доказів і однаково бути звинуваченими у співпраці з олігархом.

Проте існує і менш популярне для «борців з корупцією» пояснення – НАБУ гостро потребує причин, щоб пояснити відсутність яскравих результатів своєї роботи.

Артем Ситник був обраний і призначений керівником бюро в далекому квітні 2015 року. Це означає, що невдовзі минає 2 роки його роботи, але за цей час не засуджено жодного високопосадовця з ініціативи НАБУ, а до суду передано тільки 30 справ.

На цьому фоні навіть далеко неідеальна прокуратура виглядає надзвичайно активною, бо відправила в суд аж 759 актів обвинувачення.

Можливо настав час не використовувати PR-прийомів для відволікання уваги, а почати справжню роботу? Тим більше, що некорупціонери її будуть тільки підтримувати.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

Добыча полезных ископаемых на морском дне является экономической необходимостью или опасностью?

OSHU

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU