hronika.info
Денис Казанский
Все статьи автора
Мнения

Навіщо був потрібен весь цей цирк у Києві

Прихильникам блокади потрібно не з поліцією битися.

Так і не зрозумів, навіщо був потрібен весь цей вчорашній цирк. Прихильникам блокади потрібно зараз не з поліцією битися і намети ставити в Києві, а пояснювати людям, чому возити вугілля з ЛНР та ДНР — не можна. Адже багато хто до цих пір цього не розуміють.

Якби я був серед організаторів блокади, я б зараз у першу чергу намагався переконати громадян, що альтернатива вугіллю із зони АТО є, і вимагав би від Кабміну прийняття конкретних заходів для диверсифікації поставок. Як варіант, «Самопоміч» могла б сформувати свій тіньовий уряд і запропонувати свій варіант виходу з паливної кризи.

Наприклад, виходить Єгор Соболєв на прес-конференцію і каже: на місці міністра палива і енергетики я б зробив наступні кроки для забезпечення енергетичної незалежності від терористів. І по пунктам виклав би свою програму. Це було б правильно. Щоб люди бачили, що у тебе є більш конструктивний план дій, ніж намети біля будівлі АП.

Після вчорашньої картинки у сторонніх спостерігачів може скластися думка, що ніяких варіантів відмови від вугілля з ОРДЛО немає, і тому прихильники блокади змушені влаштовувати бійки і скандали, щоб не переходити до суті питання. А насправді це не так. Алгоритм відмови від вугілля із зони АТО існує, потрібно тільки донести його до людей.

Проблема тільки в тому, що з цим у політиків якраз проблеми. Битися і палити шини — легко. Переконувати людей набагато складніше.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU