hronika.info
Тарас Возняк
Все статьи автора
Мнения

Українці з поляками засвоїли урок

Пам\’ятник у Ґуті Пеняцькій відновили.

Здається, що українці та поляки нарешті починають засвоювати уроки історії і путінської гібридної війни. Сьогодні у спаленому під час Другої світової війни польському селі Ґута Пеняцька на Львівщині відбулося нове посвячення підірваного московськими бузувірами під час останніх Різдвяних свят пам\’ятника жертвам ще тієї війни.

Зазвичай такі провокації путіністам вдавалися. І обидві сторони, українська і польська, після цього довго звинувачували одна одну у всіх содіяних і не содіяних гріхах. Таким чином Путін спритно вбивав кола поміж наших двох народів.

Але цього разу все вийшло навпаки. Голови Львівської обласної ради та обласної адміністрації Олександр Ганущин та Олег Синютка, місцеві громади спрацювали блискавично.

І не лише ще у січні прибрали наслідки терористичного акту, але й, о диво, до дня печальних роковин – а село спалили 1944 року – повністю, в сніги та морози, в глухому лісі відновили меморіал. Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща Ян Пєкло був здивований – гадав, що захід пройде коло скромного деревяного хреста, бо зима, морози – а меморіад неначе постав із попелу замучених таким, як був до того.

Що було непросто – скорботні громади поляків з Польщі та України, тай місцевих українців добиралися до меморіалу головно кіньми – це треба було бачити!

Сподіваюся, що це нарешті навчить обидві сторони долати такого роду провокації. А знаючи Путіна, не сумніваймося, що вони, на жаль, ще будуть. Сподіваюсь, що цей крок назустріч один одному буде не останнім на таки трохи промерзлому українсько-польському пограниччі.

Але цього разу ми це зробили – ми це змогли!

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

1 комментарий

Володимир 27.02.2017 в 19:44

Українці і поляки приречені дружити між собою. Інакше й бути не може. Якщо не з ними, то з ким ??? Які друзі з росіян — увесь світ бачить. А українцям та полякам треба забути взаїмні минулі образи, зробити з них правильні висновки і жити майбутнім.

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.