hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Як проходять весняно-польові роботи в «ЛНР»

Добрива і посівний матеріал – з України.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», на засіданні уряду самопроголошеної «ЛНР» в. о. заступника «голови ради міністрів» О. Дробот прозвітував про готовність аграріїв «республіки» до весняно-польових робіт. У своєму виступі О. Дробот повідомив про те, що що аграрії «ЛНР» підготували 72% мінеральних добрив для весняної посівної кампанії і практично повністю забезпечені посівним матеріалом, який постачається в «ЛНР» з території України.

«На сьогоднішній день в Міністерстві сільського господарства і продовольства ЛНР, а також в агрофірмах зосереджено близько 72% мінеральних добрив від загальної потреби. З них 81% аміачної селітри — це близько 6,9 тисяч тонн. Аграріями заготовлено близько 5,5 тисяч тонн посівного матеріалу»,- повідомив Дробот.

ПрАТ «Сєвєродонецьке об\’єднання Азот» запустило виробництво аміачної селітри. Запуск відбувся 15 лютого 2016 року. Селітра випускається з привізного аміаку від Черкаського «Азоту» і АТ «Міндобрива», Росош.

Примітно, що ще в березні 2016 року ГІ «Права Справа» зверталася до спеціальних служб і правоохоронних органів України із заявою щодо перевірки законності постачання з території України на територію «ЛНР» посівного матеріалу і мінеральних добрив для проведення посівних робіт на окупованих територіях Луганської області.

Варто зазначити, що з червня 2015 року діє тимчасовий порядок контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, який був затверджений АТЦ при СБУ.

Відповідно до тимчасового порядку визначена процедура, коли підприємство подає заявку органам ДФС на внесення його до переліку підприємств, яким дозволено переміщувати певну продукцію на неконтрольовану територію. Погоджує всі такі заявки КЦ при штабі АТО.

Варто зауважити, що непрозорий характер видачі дозволів на переміщення товарів на неконтрольовану територію співробітниками відповідних Служб, створили умови для підтримки інфраструктури терористів самопроголошеної «ЛНР».

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU