hronika.info
Дмитрий Тузов
Все статьи автора
Мнения

Чому не вдалося збити «Томагавки»

У російських ЗМІ своя «версія».

Почитав російську пресу. Те, що вони пишуть про Україну, переповідати не буду. Аби не псувати вам і собі суботній вечір. Бо це – за межею добра і зла. Правильно радив професор Преображенський – не читати радянських газет. Звернув увагу на інше: у російському інформпросторі паніка навперебій з істерикою – якісь масовані спроби пояснити, чому комплекси С-300 й С-400 не перехопили американські «Томагавки». Пояснення якісь непереконливі. Анатолій Вассерман щось говорить про дотримання угоди про безполітну зону. Угода стосується й ракетної атаки?

Офіційні джерела нахвалюють Путіна – мовляв, який мудрий головнокомандувач, фактично відвернув ядерну війну. Ще одна версія розповідає про те, що російські ракетні комплекси призначені для захисту російського контингенту. А оскільки американці попередили про ракетну атаку, російських військових вчасно вивели з бази. Тож не було й підстав для протидії військовій операції США. За версією російських ЗМІ, це був ледве не тристоронній «договорняк».

Росіяни вивели своїх військових, сирійці передислокували сучасну техніку й залишили в ангарах застарілі літаки. І лише після цих ґрунтовних приготувань, «грянув бій». Якщо все це проаналізувати, то складається враження, що всі сторони залишились задоволеними й після удару пили шампанське. Є такий анекдот, хто знає: стало ще краще, ніж до аварії. Всі ці історії та їхня інтенсивність, наштовхують на думку: а можливо, російська ППО, її компоненти й оператори, справді здатні хіба що мирно пролітаючий над Україною «Боїнг» малазійських авіаліній збити? Який, швидше за все, тупо сплутали з українським транспортником.

Навіть збитий турецькими ВПС російський Су-24 теж наштовхує на певні міркування. Адже російські пілоти відчули запущену по ним ракету, коли вона вже була у соплі двигуна їхньої «Сушки». Звісно, висновки мають зробити кваліфіковані військові експерти. Думаю, що і американці, й китайці, й ізраїльтяни це зроблять, проаналізувавши весь масив інформації й перехоплені сигнали між центрами керування.

А я лише відзначаю підвищену активність російських медіа, які намагаються переконати весь світ, що, насправді, «все хорошо, прекрасная маркиза. Все хорошо, все хорошо». Мовляв, російські системи ППО все контролюють, просто не було політичного рішення. А «броня, по-прежнему крепка, и танки наши быстры». І ця гіпертрофована активність й викликає питання. Аналітики точно знають, що коли інформаційний потік з якогось питання аномально зростає, значить щось відбувається.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU