hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Скільки референдумів організувала Тимошенко

Питання водночас просте і складне.

«Від сьогодні ми розпочинаємо процес підготовки проведення референдуму щодо продажу сільськогосподарської землі. Ми знаємо, що нам чинитимуться перешкоди», – заявила Тимошенко днями для ЗМІ. Заява побудована таким чином, щоб у глядачів складалося враження, що вона долає страшний спротив системи…

Кажучи технологічно, «подолання спротиву» – одна з головних фішок. Якщо такого спротиву немає, значить його треба вигадати і голосно заявити, щоб люди повірили в його існування.

Зі слів Тимошенко випливає, що теперішня влада і зловредний МВФ таємно домовилися утворити ринок с\\г землі. Смішно. Тому, що саме таку обіцянку МВФ давала як прем\’єр сама Юлії Тимошенко у 2008 році. Втім, відтоді пройшло 9 років, тож люди справді могли забутись про її підпис під цим зобов\’язанням.

Важко забути недавню історію – вересень 2016 року, коли Тимошенко… полум\’яно проголосила про підготовку до референдуму з приводу продажі с\\г землі. Мотивація була ідентичною. Ось цитата Юлії Володимирівни за 29.09.16 з партійного сайту Батьківщини:

«До партії, до мене як до її лідера звернулися аграрії, фермери із страшними розповідями… Аграрії нас просять: зупиніть продаж сільськогосподарської землі!»

Але якщо заглянути ще глибше в історію, то ми побачимо, що справді вперше про референдум відносно продовження мораторію на продаж с\\г землі БЮТ заявляв 18 квітня 2011 року.

Чому Тимошенко використовує одну й ту ж саму тему по декілька раз? Що їй дає вже третє оголошення референдуму про сільськогосподарську землю, який ні разу ще не відбувся?

Повірте, погляди тут ні при чому, інакше в 2008 році Юлія Володимирівна не поставила б підпису під Меморандумом, де обіцяла продаж землі, а гордо відмовилась би від кредиту МВФ.

Збір підписів до референдуму дає можливість мобілізувати низові партійні структури: розставити палатки, роздавати листівки, заходити у будинки й квартири, проводити мітинги. Така велика партійна організація, як Батьківщина, потребує не лише фінансування – вона потребує дій. Навіть якщо ці дії безглузді, бо не завершуються результатом. Навіть якщо вони не відповідають реальним поглядам свого лідера.

Вони зберуть необхідні підписи. Їх навіть принесуть у коробках з під паперу до Верховної Ради і мабуть, після цього, урочисто понесуть до Президента на Банкову, хоч вирішує проводити проводити референдум не він, а ЦВК.

Проблема Тимошенко в тому, що до нових виборів ще 2 роки. Референдум – ідеально технологічне заняття для партії, адже під завдання згори піде й фінансування, якому завжди раді партійні активісти на місцях.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU