hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

На місцевих виборах опозиція зазнала поразки

Результати виборів вражаючі.

Про дошкульність цієї поразки непрямо свідчить надмірна кількість блогів навіть на УП, які знову і знову переконують, що нібито виграла «Батьківщина». Якщо ви відчули фальшивіть у таких повторах, значить починаєте розуміти, що сталося. Насправді вибори 30 квітня в об\’єднаних територіальних громадах виграли кандидати прямо або опосередковано пов\’язані з БПП.

Результати виборів є вражаючими:

• 26 із 47 новообраних голів ОТГ (понад 55%) – це кандидати, висунуті «БПП «Солідарність» та кандидати, яких підтримувала БПП. Конкретніше 7 кандидатів-переможців були висунуті БПП і ще 19 перемогли за підтримки партії.

• На цьому фоні Батьківщина та Опозиційний блок зазнали принизливої поразки. Від Опоблоку перемогли троє, а від Батьківщини лише два кандидати на голів ОТГ.

• БПП перемогла і на виборах депутатів ОТГ. Очікується, що фракції БПП будуть налічувати 239 депутатів, з яких 132 кандидати, були висунуті БПП і ще 107 самовисуванців, які йшли за підтримки партії.

На мій погляд можемо говорити про розгромну поразку опозиції на виборах в об\’єднаних територіальних громадах.

Зрештою, це було прогнозовано, адже опозиція неодноразово критикувала децентралізацію, що й призвело до таких результатів у тих громадах, де скористалися перевагами децентралізації та пішли на об\’єднання.

Взагалі децентралізація – одна з найуспішніших реформ Президента та влади вцілому, про що і свідчать результати виборів в ОТГ. Опозиції час змінити тактику і замість критики децентралізації, критикувати тих, хто перешкоджає її проведенню. Результати виборів свідчать, що інша політика – не в тренді, тобто не викликає підтримки.

Щодо спекуляцій на темі партійних результатів на виборах депутатського корпусу, хочу нагадати, що переможцями називають тих, хто сформує більшість у відповідній територіальній громаді. Інше не має значення, тож за результатами формування більшості і побачимо остаточних переможців у новому депутатському корпусі.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU