hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Бойовики мають намір дискредитувати українську армію

Керівництву РФ потрібно зробити Україну державою-терористом.

11 травня офіційний «народної міліції ЛНР» А. Марочко повідомив, що розвідка бойовиків начебто зафіксувала активізацію ДРГ ЗСУ на всій лінії зіткнення. За інформацією Марочко, з 8 по 11 травня бойовиками виявлено висування українських ДРГ, чисельністю до восьми осіб, з районів населених пунктів Світлодарське, Попасне, Новотошківське, Трьохізбенка.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», 13 травня оперативний черговий «МВС ЛНР» отримав повідомлення про замінування житлового будинку за адресою: м. Луганськ, кв. Левченко, 16. На місце пригоди виїхали спеціалісти-вибухотехніки. Примітно, що «операцією» по знешкодженню вибухонебезпечного предмету керував особисто міністр «МВС ЛНР» Ігор Корнет. Було проведено евакуацію 12 цивільних осіб, мешканців будинку, в тому числі двох дітей.

Співробітниками «МВС ЛНР» вилучено «підозрілий предмет циліндричної форми у вигляді труби з вражаючими елементами (саморобний вибуховий пристрій) «. З місця події також вилучено: мобільний телефон Samsung, сім-карта, фрагменти гранульованої речовини, фрагмент липкої стрічки. За фактом події ведеться слідство.

Утім, це далеко не перший випадок, коли спецслужби так званої «ЛНР» намагаються імітувати діяльність міфічних «українських ДРГ» або перекласти відповідальність за загибель цивільних осіб на українські офіційні структури.

Так, 24 квітня в районі населеного пункту Фащівка на протитанковій міні підірвався трактор з працівниками. Штеровської виробничої дільниці захисних лісонасаджень. Внаслідок підриву загинув один цивільний і ще пятеро отримали поранення різної ступені тяжкості. Підрив стався за 30-40 км від лінії фронту, на лісовій дорозі, у глибокому оперативному тилу бойовиків. У версії про ДРГ немає жодного сенсу, адже для чого тягнути міну на таку відстань і мінувати лісову дорогу. Але, незважаючи на це, бойовики намагаються перекласти відповідальність за цю трагедію на ЗСУ.

Звертає на себе той факт, що підрив трактора в районі населеного пункту Фащівка стався на наступний день після загибелі члена місії ОБСЄ в районі с. Пришиб. Після підриву автомобіля місії ОБСЄ бойовики відразу заявляють, що трагедія-справа рук бійців восьмого полку Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Примітно, що в цей же день, 23 квітня о 00 годин 30 хвилин в Луганську по вулиці Калугіна стався вибух невстановленого предмета, в результаті чого постраждало 26 вікон на сходових маршах і 18 вікон в 12 квартирах.

Самопроголошений «міністр» так званого «МНС ЛНР» Івушкін доповідаючи ватажку бойовиків «ЛНР» Плотницькому, робить акцент на тому, що «протягом минулого тижня відбулося шість подій, пов\’язаних з вибухонебезпечними предметами, в Лутугине і селищі Металіст в результаті вибухів постраждали двоє людей».

30 квітня вже згаданий у статті підполковник так званої «народної міліції ЛНР» Марочко заявляє про те, що в районі м. Лисичанськ інструктори з США навчають «київських силовиків» проведенню диверсій в місцях масового скупчення людей. Утім, раніше Марочко повідомляв, що інструктори країн НАТО навчають «київських силовиків» установці мін при проведенні диверсій в районі м. Новоайдар.

Наразі політичному керівництву РФ та їх місцевим посіпакам вкрай потрібно зробити Україну державою-терористом, щоб вийти з формату Мінську і відтак позбутися економічних санкцій.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU