hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Теракт у Манчестері – виклик для Мей

Це виклик повинен показати, що вона є «залізною Терезою».

«Ісламська держава» напередодні саміту G7 виступає як подразник, демонструючи слабкість Великобританії.

Те, що «ІД» взяла на себе відповідальність за теракт, свідчить про те, що терористи усвідомлюють, що Великобританія після Brexit буде змушена оптимізувати свою зовнішню політику, зробити її більш наступальною, якщо не буде в складі ЄС. Хоча, Великобританія має великий досвід протистояння тероризму – ще з часів боротьби проти Ірландської республіканської армії.

Фактор непрямого впливу РФ, безумовно, присутній і зараз, і буде присутній і надалі. Але на сьогодні навряд чи Росія має аргументи, які б переконали західний світ у тому, що вона є стовідсотковим партнером для боротьби з тероризмом.

Проблема полягає в поширенні тероризму і терористичних ідеологій. Як відомо, у Франції і Бельгії здійснювали теракти місцеві жителі, які мешкали в цих країнах багато років. Тому відповіді на ці питання, безумовно, шукатимуть на саміті G7 і зустрічі країн НАТО, які незабаром відбудуться.

Інакше виникає питання: в чому тоді сенс існування військово-політичних альянсів, якщо вони не спроможні захищати інтереси своїх членів і забезпечувати безпеку мільйонів людей?

При цьому, незважаючи на теракт, дострокові парламентські вибори у Великобританії відбудуться, хоча, можливо, будуть трохи зміщені в часі.

Українські парламентарії можуть повчитися у британських колег, як треба діяти в умовах, коли держава розуміє загрози терористичного нападу. Коли всі політичні сили діють консолідовано і узгоджено, ставлячи на перше місце національні інтереси.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU