hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

«ЛНР» звинуватила полонених розвідників

Бойовики захопили у полон українських бійців.

Під час брифінгу в окупованому Луганську «міністр» так званого «міністерства державної безпеки ЛНР» Л. Пасічник повідомив про розкриття і затримання в Луганську чергової української диверсійно-розвідувальної групи. За інформацією Л. Пасічника жертвами української розвідувальної групи стали двоє офіцерів «народної міліції ЛНР».

Утім, варто зазначити, що затримані бойовиками українські розвідники не мають жодного відношення до цих подій.

20 червня 2016 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомив, що у тимчасово окупованому Луганську в районі обласної онкологічної лікарні по вул. Краснодонській невідомими особами з метою заволодіння особистою зброєю скоєно напад на військовослужбовця так званої «народної міліції ЛНР».

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа» знаряддям нападу на військовослужбовця «народної міліції ЛНР» був презерватив заповнений з середини дрібними монетами. За часів України ця специфічна зброя використовувалася членством «Правої Справи» під час силового протистояння з активістами проросійських організацій.

Як повідомлялося раніше, у лютому цього року бойовики захопили у полон бійців 8-го окремого полку спецпризначення ССО МО України. За інформацією місцевих джерел ГІ «Права Справа», тоді у полон потрапило семеро українських розвідників.

Так чином, затримані бойовиками у лютому 2017 року українські розвідники не мають жодного відношення до інкримінованих їм співробітниками спецслужб «ЛНР» епізодів, а саме: нападу на офіцерів «народної міліції ЛНР» з метою заволодіння особистою зброєю.

Примітно, що брифінг «міністра» «МДБ ЛНР» Пасічника, на якому він оприлюднив інформацію про затримання української ДРГ, відбувся на наступний день після того, як 18 травня аналітичний відділ ГІ «Права Справа» через ЗМІ дав контрольований виток інформації про те, що у тимчасово окупованому Луганську у зв’язку з активізацією українських спецслужб співробітники спеціальних служб «ЛНР» переведені на посилений варіант несення служби.

Варто зазначити, що далеко не перший випадок, коли так звані «контрдиверсійної операції» співробітників «МДБ ЛНР» мають характер інформаційної активності, а не відповідають реальному стану речей.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU