hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Як авіація НАТО впливає на екологію Донбасу

Про луганську ахінею.

Нещодавано в окупованому Луганську російськими кураторами та їх місцевими посіпаками був організований «круглий стіл» з претензійною назвою «Екоцид на Україні — смертельна загроза для світової спільноти».

За повідомленнями місцевих джерел ГІ «Права Справа», в роботі «круглого столу» взяли участь представники влади самопроголошеної «республіки», місцеві «науковці», а також члени Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Андрій Соболєв і Володимир Круглий.

Ватажок так званої «ЛНР» Плотницький, який брав участь у роботі «круглого столу», закликав присутніх створити спільну доповідь про екологічну ситуацію на Донбасі і направити її, не більше не менше..лідерам світової спільноти.

За вже сталою у бойовиків «ЛНР» традицією, у ролі стурбованих долею Донбасу лідерів світової спільноти будуть представлені наступні персонажі: ватажок «братньої ДНР» Захарченко, італійський «еколог-антифашист» зі свастикою на грудях і пару-трійку корисних ідіотів, себто, «президентів» невизнаних «республік».

Менше з тим, Плотницького під час виступу понесло. «Первинно — ми повинні починати бити в наш політичний екологічний набат. Тому що це загроза навіть вже не нашому поколінню, це загроза нашим дітям, а цього ми пробачити і зрозуміти не можемо і не будемо», — заявив він.

Першою у екологічний набат вдарила завідувач кафедри садово-паркового господарства та екології Луганського національного університету імені Шевченка, кандидат біологічних наук Ірина Жолудєва.

На її думку, економічна блокада Донбасу, яку запровадив український уряд, веде… до збільшення викидів в атмосферу вуглекислого газу. Особливо небезпечна в цьому плані теплоелектростанція, що розташована на контрольованій ЗСУ території в місті Щастя.

Доповідачка вважає, що, в результаті введеної економічної блокади офіційний Київ відмовився від вугілля, яке видобувалося на окупованих територіях і було перевіреної якості, і наразі у виробничому циклі на Луганській ТЕС використовує вугілля невідомо якої якості.

«Використання таких видів палива в якості основних джерел прогнозовано може привести до того, що викиди вуглекислого газу зростуть», — підкреслила Жолудєва.

Коли я читав цю ахінею, у мене було одне, але велике бажання-подивитися на реакцію російських гостей. Але, судячи з усього, я дарма турбувався про їх психічний стан.

Росіяни, як не дивно, виявилися людьми загартованими, бо маючи досвід розбудови «молодих , але гордих республік» і не таке чули від представників «нової еліти республік» з чотирма освітами, здобутими у тюремних коридорах.

Член Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Володимир Круглий у своєму виступі відразу вирішив поставити всі крапки над «І», заявивши, що «це не тільки локальна проблема, ця проблема, безумовно, світова.» На підтримку теорії луганчанки Жолудєвої про збільшення викідів вуглекислого газу в атмосферу внаслідок економічної блокади окупованих територій, російський гість навів приклад…бомбардувань Сербії авіацією НАТО в 1999 році.

Примітно, що теорія високопосадовця з РФ про причетність авіації НАТО до погіршення екологічної ситуації на Донбасі не викликала особливих заперечень і запитань серед місцевих посіпак з числа «науковців», і наближених до тіла ватажка бойовиків. Холопське, суто російське «барин умный, не нам, лапотным, чета», не дозволило суперечити генеральній лінії.

Залишимо росіянам їх теорію щодо взаємозв’язку між авіацією НАТО і екологічною ситуацією на Сході України і повернемося до теорії про шкідливий вплив вугілля невідомої якості на викиди вуглекислого газу.

Виявляється, що вугілля невідомої якості, на якому наразі працює Щастинська ТЕС і яке ,на думку бойовиків, сприяє погіршенню екологічної ситуації в регіоні, постачається з території РФ. Поставки антрацитового вугілля на Луганську теплоелектростанцію м. Щастя здійснюються з шахт компанії ДТЕК в Росії.

«Є фактичні поставки на нашу Луганську ТЕС з наших ростовських шахт. У Ростовській області у нас дві шахти — Обухівська і Дальня. Ми їх повністю контролюємо і керуємо. На жаль, на Луганську станцію окрім як з Росії доставити вугілля залізничним транспортом сьогодні неможливо», — сказав гендиректор ДТЕК Максим Тимченко.

На цьому, власне, можна ставити крапку, якби не заява ватажка «ЛНР» Плотницького про те, що він бере на себе зобов\’язання передати цю доповідь Мінській групі і членам Європарламенту, «щоб вони розуміли, що відбувається насправді тут».

У нас насправді тут світова проблема. Проблема в тому, щоб захистити той самий світ від озброєних до зубів мавп з їх дурнуватими теоріями про вплив російського вугілля і авіації країн НАТО на екологічну ситуацію на Сході України.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU