hronika.info
Юрий Луценко
Все статьи автора
Мнения

Ніхто не сховається за депутатським мандатом

Нардепи взяли на себе місію суду.

У залі парламенту знаходиться декілька сот депутатів, які всі разом були на Майдані. В найкритичніші моменти там залишалося менше сотні людей. Пізніше ми всі там клали квіти в пам\’ять героїв за те, щоб виконати вимоги Майдану.

Я особисто вважаю, що ці вимоги були прості і зрозумілі: усунути державну мафію Януковича і відновити закон та справедливість у нашій країні.

Прийшовши у парламент із поданнями, я просив частково зняти пострадянський феодальний рудимент депутатської недоторканості і зробити шановних п\’ятьох народних депутатів звичайними українцями, щодо яких слідство може задавати питання і обирати запобіжний захід так само, як до всіх інших мільйонів наших співвітчизників. І більше нічого.

Нардепи могли дев\’ять разів натиснути кнопку «ЗА», дев\’ять разів всього, і відновити закон для всіх і справедливість для кожного. Депутати могли дати можливість слідству діяти так, як з кожним із тих українців, які стояли на Майдані і поза ним.

Проте народні депутати взяли на себе місію суду. Вони визначили запобіжний захід – «ніякий». Верховна Рада по двом депутатам, які підозрюються в хабарництві, сама зробила висновок – їх затримувати і арештовувати неможна, бо вони свої.

Шановні народні депутати, з нашої країни люди виїжджають не тільки тому, що мала зарплата і немає роботи, вони виїжджають, бо втрачають віру у фундаментальні цінності нашої держави. Закон для всіх і справедливість для кожного.

Я обурений і політичним, і юридичним фактом розгляду подань і вважаю це неприйнятною практикою. І відразу заявляю про те, що по цим народним депутатам подання будуть внесені відразу після парламентських канікул.

Казав і ще раз кажу: ніхто не сховається ні за депутатським мандатом, ні на далеких островах, закон один для всіх. Якщо парламент не прийняв рішення цього разу, значить з вересня буде вимушений розглядати ці питання повторно.

Неголосування за подання про зняття депутатської недоторканості лише вбиває парламентаризм. Я впевнений, що рано чи пізно справедливість і законність будуть панувати в цьому залі.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU